Oblečení s květinovými motivy na podzim i v zimě!

Oblečení s květinovými motivy na podzim i v zimě!

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení

Sponzorované odkazy

Květinový vzor máme spojený především s jarní a letní módou. Ovšem prolínání jednotlivých sezón, mísení stylů a využívání kontrastů začíná prostupovat módním světem.

S květinovým oblečením přišlo kdysi hnutí hippies, dnes se jeho decentnějším variantám poddáváme se stejnou vášní. Květiny si našli místo na našich svetrech, kalhotách i doplňcích. Sledujeme nesčetné množství variant od drobných kvítků až po velké květinové vzory. A jaké květiny oblékneme sezóně podzim/zima 2013?

Šaty s květinovým vzorem. Autor: www.asos.comŠaty s květinovým vzorem. Autor: www.asos.com

Podzim s podtextem folklóru

Chladné dny přeci jen brání pustit na módní pulty klasické letní květinové vzory. Zajímavá obměna přichází v kombinaci s folklórem. Inspirace folklórními motivy dodává květinám více podzimní ráz.

Můj tip – šaty s výšivkou z květin a k nim semišová kabelka s třásněmi, jak jinak než doplněna taktéž o výšivku v podobě květinového vzoru.

Květiny a folklór. Autor: www.asos.comKvětiny a folklór. Autor: www.asos.com

Něžné květy na oblečení

Květiny sice spojujeme s hippies módou, na druhou stranu symbolizují také módu něžnou a romantickou. Drobná kvítka lze zakomponovat i do korporátní módy. Elegantní outfit s květinovým vzorem? Proč ne!

V aktuální kolekci přinesla nabídku květin i exkluzivní značka Liu Jo. Kate Moss nafotila celou řadu květinových sak, šatů či společenských kalhot. Květiny ve velkém světě managementu své místo rozhodně mají.

Dámská sukýnka Asos. Autor: www.asos.comDámská sukýnka Asos. Autor: www.asos.com

A když už jsme zmínili výšivky, můžeme se rovnou podívat na oblečení, které je tímto stylem zdobeno. Květiny se nemusí objevovat pouze ve formě potisku. Naopak trendy je jejich vystoupení na povrch látky. Někdy se dokonce setkáme s abstraktními květy, shluky látky, které spíš květy vzdáleně připomínají.

Kožené šaty s květy. Autor: www.asos.comKožené šaty s květy. Autor: www.asos.com

Květy v pánské módě

Je pravda, že módní svět zaznamenává krásnou obrodu, kde se stírají hranice, co je žádoucí nosit a co ne. Květinový potisk v pánské módě zcela tradiční není, ale bojíme se ho čím dál méně. a to je dobře.

Pánské triko s motivem květin. Autor: www.asos.comPánské triko s motivem květin. Autor: www.asos.com
Pánské triko s květinami. Autor: www.asos.comPánské triko s květinami. Autor: www.asos.com

Úvodní foto: Asos.com

Sponzorované odkazy



Štítky: květinový potisk, květinový vzor, flower printed