Podzimní a zimní trendy 2013

Podzimní a zimní trendy 2013

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Karty jsou vyloženy. Letošní trendy se nebojí probouzet v nás smysl pro detail a hravost. Móda jako prostředek vyjádření, mazání hranic mezi pánskou a dámskou módou, návraty stylů jako je grunge nebo pohrávání s maxi střihy – to jsou trendy současné módní sezóny. Těžko vyzdvihnout jen několik specifických prvků, když se nám jich nabízí hned celý chuchvalec, jenž není tak snadné rozmotat. I tak se pokusím vyzdvihnout pouze ty stěžejní, které stojí rozhodně za pozornost.

Košile tartan. Autor: www.mango.comKošile tartan. Autor: www.mango.com

Oversize a maxi

Křehké dámy oblečené do obřích vytahaných svetrů, muži zahalení v maxi šálách, partneři střídající doma jeden oversize kabát nebo dámská jízda v rukou s maxi psaníčky. Ano, vše co je velké, někdy i asymetrické a výstřední se letos nosí. Oversize kabáty pomalu začínají v zimním období střídat dlouhé zimní kabáty klasického rovného střihu. Maxi psaníčka se zase občas vymění za psaníčka zcela malá tak akorát do ruky. Trendy přejí extrémům a zároveň drobným kompromisům.

Kombinace materiálů? Ano!

Stále platí trend kombinace více materiálů. Přičemž kožené (koženkové rukávy) a detaily na kabátech, svetrech i tričkách nezmizí ani v sezóně jarní. Mezi materiály číslo jedna se zpět vrací tvíd. Výrazné trendy můžeme pozorovat v kolekci Pre-Fall 2014 Chanel od Karla Lagerfelda.

Mikina Zara. Autor: www.zara.comMikina Zara. Autor: www.zara.com

A barvy? Karmínová červeň, petrolejová či šedá a královská modř. To jsou barvy, které se v podzimních a zimních kolekcích objevují.

Velmi silným prvkem se stává barva zlatá. Setkáme se s ní na legínách, doplňcích a zejména jako s ozdobou obuvi. Kované špičky, zlaté detaily po stranách i zlaté zipy.

Boty s cvočky. Autor: www.mango.comBoty s cvočky. Autor: www.mango.com
Zlaté legíny. Autor: www.asos.comZlaté legíny. Autor: www.asos.com

Nejen barvy, i vzory mají zelenou. Navíc v kombinaci s retro střihem oblečení vytvářejí jedinečné modely. Určitě jste si povšimli, že se po ulicích míhají lidé v kostkovaných kalhotách či kabátech. Ano, trend tartanu je jednoznačný. Ve svých kolekcích jej nabízí například Mango nebo Zara.

Šaty se vzory. Autor: www.mango.comŠaty se vzory. Autor: www.mango.com

Párty čas přeje všemu, co se třpytí. Letos frčí flitry, metalické barvy i neony.

Šaty s flitry. Autor: www.asos.comŠaty s flitry. Autor: www.asos.com

Necháte se zlákat módními trendy nebo zůstanete u zaběhnuté klasiky vašeho šatníku? Možná naleznete alespoň malou inpiraci jak jej příjemně ozvláštnit.

Úvodní fotografie: Zara.com

Sponzorované odkazy



Štítky: trendy podzim, trendy zima, oblečení na zimu