Připravte se na plesovou sezónu

Připravte se na plesovou sezónu

Kategorie: Pánské oblečení

S přicházející zimou se blíží vrchol společenského života, plesová sezóna. A s ní je také spojen důstojný oděv. V šatníku každého gentlemana by proto neměl chybět kvalitní oblek, košile, kravata a boty. Slavnostní oblékání mužů je přeci jen poněkud konzervativní. Čeští muži se ani nemusí bát sáhnout po smokingu.

„Pro letošní plesovou sezónu bude aktuální vyštíhlená silueta kopírující postavu. Stálicí mezi materiály je stoprocentní vlna, případně kombinace s hedvábím. Trendovými barvami pak zůstávají klasická černá, antracitová či šedá. Ke klasickému obleku bych také doporučil vestu,“ vysvětluje Ing. Pavel Koutný, majitel společnosti Koutný, která se již osmnáct let specializuje na výrobu pánských obleků.

Jak známo, čeští muži tolik nesledují trendy a neznají formální pravidla oblékání, přesto díky informační osvětě internetu u nás dochází k návratu gentlemanského stylu. „Přichází k nám do prodejen stále více mužů, kteří chtějí klasický smoking, ať už na ples nebo jiné formální příležitosti,“ popisuje Ing. Pavel Koutný. Smoking má kořeny v Anglii v 19. století. Jeho typickým znakem je lesklý límec saka.

Kromě jiného se smoking skvěle hodí i na divadelní premiéry, opery nebo slavností večeře. Je méně slavnostnější než frak a zase formálnější než oblek. „Ke smokingu neodmyslitelně patří černý motýlek z hedvábí a smokingový pás,“ dodává Ing. Pavel Koutný, majitel společnosti Koutný. Podobně jako u obleků je i smokingů dnes v kurzu jednořadé zapínání s jedním knoflíčkem.

Podcenit by pánové neměli ani výběr správné košile. „Ať už do obleku, natož smokingu, patří pouze a jenom košile s dlouhým rukávem. Do smokingu pak zásadně košile bílá. Pro slavnostní příležitosti je ideální zapínání na manžetové knoflíčky,“ vysvětluje Ing. Pavel Koutný. Muži si také často vybírají větší číslo košile, než je potřeba, košile by měla přes hrudník přesně padnout a nekrčit se. „Současně je potřeba myslet na to, že manžeta košile by měla asi o centimetr přesahovat rukáv saka,“ doplňuje Koutný.

Výběr ze smokingů, obleků i košil najdou muži pod jednou střechou – v prodejnách společnosti Koutný v Praze, Prostějově, Českých Budějovicích a v Ostravě. Na své si zde přijdou všichni, kteří preferují kvalitní módu za přijatelnou cenu. Náročnější klienti mohou využít zhotovení obleku na míru. Pomyslnou třešničkou je pak vyšití svého monogramu. Všechny výrobky vznikají přímo v Prostějově pod rukama českých krejčích s dlouholetou zkušeností v oboru.

Společnost Koutný spol. s.r.o. je úspěšná rodinná firma s čistě českým kapitálem. Byla založena v roce 1995 v Prostějově. Po vzoru prvorepublikových značek Rolný a Nehera se specializuje na tradiční pánskou oděvní výrobu. Její doménou jsou kvalitní obleky, saka, kalhoty a smokingy. Zároveň je předním dodavatelem profesního oblečení pro resorty a instituce státní správy. Do jejich výrobků se obléká i Hradní stráž České republiky nebo čeští vojáci na mírových misích po celém světě. Všechny výrobky vznikají přímo v Prostějově pod rukama českých krejčových s dlouholetou zkušeností v oboru. Mottem firmy je „výjimečná kvalita za přijatelnou cenu“ a poctivá práce. Od roku 2003 je společnost Koutný držitelem certifikátu jakosti dle normy ČSN EN ISO 9001. Další informace na www.koutny.cz.

Štítky: ples, smoking, oblek, košile