Módní trendy pro sezónu jaro/léto 2014 - díl 2.

Módní trendy pro sezónu jaro/léto 2014 - díl 2.

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

V minulém článku jste si mohly přečíst o prvních pěti trendech na sezónu jaro/léto 2014. Šlo o květinové potisky, nepřehlédnutelnou bižuterii, krajky a další. Ve výčtu trendů můžeme pokračovat:

6. Kabelky zásadně do ruky

Takové psaníčko na plese je téměř samozřejmost. Letos se ale kabelky do ruky dostávají i do ulic nebo do práce. Prostoru uvnitř není příliš, takže obsahem bude jen to nejpotřebnější. Důvodem je prý to, aby se ženy přestaly schovávat za velikými kabelami a ukázaly se v celé kráse.

7. Loafers a „slip–ony“

Loafers jsou lehké botky na jaro či léto, které můžeme přirovnat třeba k mokasínám. Naleznete je většinou semišové ve světlých, černých i výrazných barvách. Často také s aplikacemi na špičce, cvoky nebo korálky. „Slip–ony“ jsou jejich nazouvací příbuzní s platformou.

8. Kalhoty s vysokým pasem

Není vůbec důležité, zda jsou kalhoty či džíny modré, bílé či barevné. Nezáleží ani na tom jestli jsou úzké nebo s širokými nohavicemi. Džíny s vysokým pasem jsou velkým letošním hitem a jsou moc hezké zkombinované třeba s obyčejným tričkem a již zmíněnými loafers nebo lodičkami.

kalhoty s vysokým pasem; zdroj: primabutik.czkalhoty s vysokým pasem; zdroj: primabutik.cz

9. Oversize aneb o číslo větší

Oversize střih znamená, že je vám daný kousek oblečení o kapku větší. Hodí se na trička, svetry či košile. Hezké jsou třeba s úzkými džínami s vysokým pasem. K širokým vrškům se hodí úzké kalhoty. O tom už jste si mohly přečíst v článku Jak vybrat ty správné džíny.

10. Pastelové barvy nezklamou

Pastelový kousek nesměl chybět ve vašem šatníků už minulý rok a letos platí to samé. Meruňková, pudrově růžová, lila, mátová… ale především nebeská modř. Takové barvy by měly mít vaše nové kalhoty, top či alespoň nějaký ten šperk. Kombinujte je s bílou, krémovou nebo jemnými barvami.

oversize svetr; zdroj: spartoo.czoversize svetr; zdroj: spartoo.cz

11. Metalické odlesky letos letí

Zlatý nebo stříbrný top či sukně vás krásně rozzáří, ale je to záležitost spíše pro odvážnější. S metalickými odlesky to nesmíte přehánět, celá se do nich určitě nezahalujte. Pokud chcete být trošku decentnější, vyberte si jen metalickou kabelku nebo třeba boty. Kombinovat se dá téměř se vším.

To ještě pořád není vše. O dalších trendech letošního jara a léta se dočtete v dalším díle.

pastelové kalhoty; zdroj: tamsinlondon.czpastelové kalhoty; zdroj: tamsinlondon.cz

Úvodní foto: clochet.com (loafers od ZARA)

Sponzorované odkazy



Štítky: trendy, móda 2014