Jarní džínové kraťasy

Jarní džínové kraťasy

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Denimová móda se hřeje na poli oblíbenosti již několikátou sezóny. Doba, kdy byly džíny pouze pracovní kalhoty, je dávno pryč a jejich popularita se drží stabilně na velmi vysokých příčkách. S džínovými kraťasy je to jiné. Chvíli se pohupují na vlnách slávy a chvíli brouzdají ono nechtěné dno outsiderů. Poměrně stabilně se drží pánské džínové kraťasy ke kolenům a dámské klasické džínové kraťasy bez výrazných aplikací. Módní sezóna 2014 s sebou ale přináší trendy, které džínové šortky obsahují a dávají jim nový rozměr.

Bílé šortky Mango. Autor: www.mango.comBílé šortky Mango. Autor: www.mango.com

I když o novém pojetí se nedá příliš mluvit. Inspirace se odráží v zrcadle dob minulých a doupravuje pouze to, co již bylo jednou vymyšleno. Čím více retro a heritage vzhled, tím lépe. Zapomeňte na nudné džínové kraťasy bez sebe menšího nápadu. Měly by být alespoň trochu potrhané, s výraznými lemy nebo nášivkami.

Černé jeanové šortky. Autor: www.mango.comČerné jeanové šortky. Autor: www.mango.com

Jarní sezónu si budu užívat příznivci DIY módy. Stačí vytáhnut ze skříně staré jeany po rodičích, ustřihnout jim nohavice, malinko potrhat či namočit v savu a trendy šortky jsou na světě. Pro méně aktivní si takové skvosty přichystali módní návrháři.

Kde koupit zajímavé džínové kraťasy?

Budeme se držet dostupných zdrojů. Nač čerpat inspiraci tam, kde není příliš dostupná. Obecně platí, že v kurzu jsou boyfriend šortky a šortky potrhané – ripped. Praní není přesně specifikováno. Častěji se sice objevují šortky světlé, ale není to pravidlo. Džínovina naopak pomalu dostává do svých vláken barvy a tak se můžeme setkat s kraťasy v červené nebo růžové barvě.

Několik modelů se nachází v prodejnách značky Zara. Nicméně výběr není tak velký jako předchozí sezónu, jelikož místo přebírají jiné typy šortek. I tak si tam pochopitelně vybereme stylové kousky, jeliož Zara vždy drží krok s trendy.

Denim kraťasy Zara. Autor: www.zara.comDenim kraťasy Zara. Autor: www.zara.com

Velký výběr má naopak značka Mango. nabízí denim šortky velmi krátké v klasickém provedení a tím myslím bez potrhání, aplikací či jiných prvků. Dále se objevují džínové kraťasy s nižším sedem, nohavicemi ke kolenům nebo šortky zdobené – nejčastěji potrhané.

Kraťasy s nízkým sedem. Autor: www.mango.comKraťasy s nízkým sedem. Autor: www.mango.com

Kontrastují tak dva styly. Jeden je velmi ležérní inspirovaný urban lookem a druhý je střízlivý, zcela neprovokativní a lze jej částečně považovat za nadčasový.

Zdroj úvodní fotografie: www.zara.com

Sponzorované odkazy



Štítky: denim kraťasy