Co vše je součástí outfitu?

Co vše je součástí outfitu?

Kategorie: Čepice, klobouky, Dámské boty, Dámské oblečení, Dámské šaty, Džíny, Jeans, Rifle, Hodinky, Pánské oblečení, Šperky, Svetry, mikiny, Tašky a kabelky, Topy, trička, tílka, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Součástí každého správného a do konce dotaženého outfitu je i vhodné líčení, šperky a účes. Bez nich by to nešlo. Outfit by byl neúplný.

Outfit je, když…

Co je vlastně takový outfit zač? Víme všichni, o čem je řeč? Outfit je celkové oblečení ženy nebo muže. Většinou se tak nazývá barevně sladěné oblečení v odstínech módního stylu. Ale nemusí tomu tak být. Jak outfit je obecně vnímán oděv spolu s líčením, účesem, šperky a doplňky (kabelky, boty, šály, atp.).

MartaKanga/Flickr.comMartaKanga/Flickr.com

Líčení se součástí outfitu

Ano, i správné a přiměřené líčení spadá pod pojem outfit. Určitě se nenalíčíme pro pracovní a denní povinnosti stejně, jako na večírek, párty či ples. A proto by líčení mělo být odpovídající dané události i části dne. Líčení je estetickou úpravou obličeje za pomoci dekorativní kosmetiky. Jeho úkolem má být jakési podtržení osobnosti a zkrášlení. Decentní potlačení vad a vypíchnutí předností dané osoby (většinou ženy). Ideální líčení zvýrazňuje vzhled člověka nenápadným a přirozeným způsobem, čímž značně upevňuje sebevědomí. Způsob líčení závisí na věku a stylu člověka, jeho vkusu a barevné preferenci, ale také s daným prostředím, módou, a typem pleti. Technik líčení je mnoho a vždy je nutno dobře daný úmysl a nalíčení zvážit. Ne každý a ne vždy si může dovolit vše. Je to individuální. Zde platí zcela, že „méně je někdy více“.

DimitryValberg/Flickr.comDimitryValberg/Flickr.com

Šperk a bižuterie

Šperkem rozumíme cenný předmět, klenot zhotovený převážně z drahých kovů a kamenů. Bižuterie je vyrobena z přírodnin, kamínků, korálků a dalších drobností. Obojí ve svém výsledku slouží k ozdobě šatů a těla. A i šperky by měly souznít s daným outfitem.

BursBerries/Flickr.comBursBerries/Flickr.com

Jak na to?

Současná doba dává pestré možnosti. Vždy záleží na tom, pro jakou příležitost se oblékáme a zdobíme. Některé společenské události si vyžadují střídmost a klasiku. Ale vesměs se dnes není nutno se striktně držet boomu doby, ale lze se obléci a nalíčit tak jak se to líbí nám, abychom se dobře cítili.

JessicaQuirk/Flickr.comJessicaQuirk/Flickr.com

V reálu je zde několik možností jak se obléci:

  • Kontrasty – nabízí využití barevných protikladů (černá-bílá, černá-červená, bílá-tmavě modrá, atp.)
  • Tón v tónu – je vyladění do jedné barvy v mnoha jejích odstínech např. hnědá – od světle hnědé až po rezavou a tu nejtmavější čokoládovou)
  • Sladit vyváženě 2–3 barvy – je možnost, kdy k danému (třeba dvoubarevnému) oděvu doladíme boty, šperky, účes, líčení, kabelku v těchto barvách oděvu, nebo podobných a souznějících.
  • Barevné hrátky – fantazie v akci. Kdo má rád syté, barevné a veselé oblékání, ten zajásá a vyřádí se.. .
  • Hraná nesourodost – zde se nakombinují barvy, které dle módních zvyklostí „nejdou“ k sobě a neladí. Taková malá provokace.

Úvodní obrázek: CassieSassy/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: outfit, součást, šperky, líčení