Oblečte se do bambusu, aneb bambusová móda v akci!

Oblečte se do bambusu, aneb bambusová móda v akci!

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty, Dámské spodní prádlo, Legíny, Pánské oblečení, Svetry, mikiny, Topy, trička, tílka

Sponzorované odkazy

Znáte bambus? Na to asi odpoví všichni kladně. Ale znáte oblečení z bambusu? Víte proč je stále více oblíbené a čím je specifické?

Velmi nezvyklá a exoticky znějící představa – oblečení z bambusu. Ale jsou to kousky jako každé jiné, pouze se specifickými vlastnostmi. Je to ekologický a ryze přírodní produkt. Bambusového oděvy se k nám dostaly zhruba před několika lety. Samy oděvy jsou vysoce kvalitní, velmi pohodlné a originální a více než 80% bambusového oblečení je vyrobeno v rámci ekologického zemědělství.

Bambusové oblečení je de facto jakýmsi návratem k přírodě. Cílené je na ty, kteří věří v ochranu životního prostředí, ekologii a nebojí se ve svém životě s tím počítat – v bydlení a nyní i v oblékání. Je to ekologický životní styl přenesený i do odívání.

bambusové oblečení, DaveO/Flickr.combambusové oblečení, DaveO/Flickr.com

Bambusové módní oblečení si získává stále více příznivců především díky tomu, že je:

  • Měkké a jemné – ani po vyprání s přídavkem aviváže ji neztratí
  • Má hedvábný lesk – velmi stylové
  • Příjemné chladí – v létě nedocenitelné
  • Je antibakteriální
  • Má výborné absorpční vlastnosti – o cca polovinu větší schopnost než bavlna
  • Oplývá vysokou odolností
  • Je trvanlivé – má cca 3× vyšší životnost než oděvy bavlněné

Co se nabízí?

  • bambusové oblečení pro ženy – tílka, trička s krátkým a dlouhým rukávem, tuniky a svetry, šaty a sukně, kalhoty a spodní prádlo, ponožky a doplňky
  • bambusové oblečení pro muže – trička s krátkým a dlouhým rukávem, svetry a kalhoty, spodní prádlo a ponožky
  • bambusové oblečení pro děti- plenky, punčocháče a legíny, ponožky a trička, body
bambusové ponožky, CraigSunter/Flickr.combambusové ponožky, CraigSunter/Flickr.com

A ceny?

Nejsou nijak přemrštěné. Vychází mnohdy lépe než značková klasika a vyrovnají se běžným trendům. Kupříkladu dámské jednobarevné triko (bílé, černé, červené, atp.)s krátkým rukávem vyjde do 300 Kč. Potištěné trendy barvami a v různém střihu od klasiky přes asymetrická až po s motýlími rukávy do 800 Kč. U pánského vyjdou jednoduchá trika stejně jako dámská do 300 Kč, a u variací boxer, sporty, a prošíváním a aplikacemi do 700 Kč. U dětských oděvů vychází punčocháče na 100 Kč a trika s krátkým či dlouhým rukávem mezi 250 – 280 Kč.

Bambusové oděvy nabízí mnohé plusy, které jsou již i testováním ověřena. Navíc přírodní produkty lépe snáší každé tělo – od ženského, přes mužské a hlavně děti. A citlivá dětská pokožka si v bambusu lebedí.

Úvodní obrázek: DreamyMo/Flickr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: bambus, oblečení, eko, přírodní