Je čas na rukavice, šály a čepice!

Je čas na rukavice, šály a čepice!

Kategorie: Čepice, klobouky, Dámské oblečení, Šály, rukavice, čepice

Sponzorované odkazy

Podzim je v plném proudu a zima se blíží mílovými kroky. Pořiďte si módní šálku, rukavice a čepici a zabalte si ruce, krk a hlavu do tepla!

Jste již připraveni na chlad a zimní čas? Nedovolte lezavé zimě vás přepadnout a ochromit vás. Chladno je hodně nepříjemné a vetře se všude. Proto je dobré mít nějaké šik kousky na zabalení krku, rukou a hlavy. Tedy hřejivé čepice, šálky a rukavice. Takových není nikdy dost! Nabídka současného trhu s módními doplňky je obrovská a někdy je těžko si vybrat. Co je letošním hitem v této oblasti?

Motám, motáš, motáme

Ano, zamotat si krk od teplé a hřejivé šály je velmi příjemná záležitost. Současné módě vévodí takzvané tunelové šálky, které nemají konce, ale jsou sešity. Bývají různě široké, dlouhé celkově různě velké. Záleží jen na vašem úsudku jak moc objemnou tunelovu šálu si chcete pořídit. Některé lze 2 – 4× přeložit navléci na krk, jiné jen jednou. Nejběžnějším materiálem je vlna, příze, nebo směs obojího.

Bavlněné mako, šifón či polyester

K mání jsou i tunelové šály z bavlny, maka, nebo polyesteru, ty vás však tolik nezahřejí, spíše jsou určeny pro parádu a jako módní doplněk celkového outfitu. Ideální je, pořídit si nějaké lehké „na parádu“ a pak ty, které jsou i funkční, tedy zahřejí vás. Můžete si pak vybrat vždy tu, která vám na danou situaci, počasí i příležitost nejvíce vyhovuje.

Pipular/Flickr.comPipular/Flickr.com

Klasika neumírá

Klasické motané šály se dvěma konci jsou v nabídce stále a zůstávají takovou klasikou tohoto sortimentu. Trendem klasických šál je hodně dlouhá šála, omotaná mnohokrát okolo krku. Nosí se na kabátě, bundě, svetru a nikoli pod nimi. Zde je dle vzoru módních návrhářů v kurzu velmi objemná a ideálně vlněná šála, nebo šála s příměsí přízovou. Barevnost je různá, od sytých barev pro sporty příležitosti až po tlumené k elegantním oufitům.

Ruce v teple

Rukavice jsou nezbytnou součástí zimního období. Patří k doladění outfitu a mohou být pěkným a příjemným módním doplňkem. Letošní roka dává zelenou především koženkovým, koženým a semišovým rukavicím. A to jak prstovým, tak palčákům. Po nich jsou v kurzu pletené – vlněné, přízové a ze směsi materiálů. Rukavicím vévodí jednobarevné kousky v tlumených barvách – šedé, hnědé, béžové, černé nebo smetanové. V palčácích jsou trendy vyšívané a kožešinkou lemované módní kousky.

Čepice a kulichy

Letošním hitem jsou především pletené čepice, kulichy, barety, čepice s kšiltem a na uši nevyjímaje. Nadměrné velikosti a objem jsou zde stále v kurzu, ale všemu vévodí pletené kulichy menších rozměrů, u žen a dívek nasazené na rozpuštěných vlasech a jemně spadlé dozadu.

Samostatně i jako sada

Pletená móda prostě letos převzala vládu. Některé módní doplňky jsou k mání samostatně, anebo v kompletu – čepice a šála, čepice, šála a rukavice, nebo šála a rukavice.

Úvodní obrázek: JulienBelli/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: rukavice, čepice, šály, hřejivé, módní doplňky, vlněné, přízové, ruce, hlava, krk