Co si vybrat na vánoční večírek?

Co si vybrat na vánoční večírek?

Kategorie: Dámské boty, Dámské oblečení, Dámské šaty, Letní boty, Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Nejen bydlení a interiéry dostávají vánoční háv. I lidí se oblékají do vánočních a slavnostních oděvů. To proto, že vánoční čas není jen adventním časem a dobou dárečků a dárků, ale rovněž mnoha kulturních akcí, párty a posezení s přáteli. A co si na takové příležitosti obléci?

Vánoční večírky, párty a setkání s přáteli je příjemnou a hodně oblíbenou součástí vánoc. A tak není od věci, vědět co na sebe a na akce se s rozmyslem připravit. Co tedy mít v šatníku na podobné příležitosti?

Formální vánoční večírek

Výběr outfitu na něj závisí především na typu společnosti, pro níž je pořádán. Tedy na neformální večírek s přáteli si obléknete úplně něco jiného, nežli na firemní akci s představiteli podnikového vedení. A pokud jste sami součástí vedení, je celkový outfit důležité dobře vyladit.

Alpha/Flickr.comAlpha/Flickr.com

Elegantní klasika

Nikdy nevyjde z módy a zůstává IN elegantní klasika. Tou jsou malé černé, které pořád patří mezi stálice módy. Malé černé jsou trvalý a nestárnoucí módní standard a klasika, která sice nepřekvapí, ale ani nezahanbí. Ba naopak, může být tou nejlepší volbou a uchvátit. Tento typ šatů bude stále v kurzu.

Jak vybrat malé černé?

Vybírat by každá žena měla dle své postavy, typu a samozřejmě svého vkusu. Malé černé jsou tudíž velmi vhodnou alternativou na firemní večírek a společenskou akci formálnějšího charakteru. Jsou to většinou jednoduché černé šaty, většinou s rukávkem (dlouhým krátkým, či ¾), ale i bez nich, či na ramínka. Často s malou efektní ozdobou ve formě krajky, aplikace, či jiným zajímavým detailem. Tím může to být i samotný doplněk šatů jako je pásek, brož, hodinky, či šperk. Šaty by měly mít délku podle typu akce – na malou firemní párty lze volit i mini, na více společenskou podnikovou akci jsou ideální malé černé v délce nad kolena. Ty jsou také jakýmsi univerzálním řešením, nevíte-li co je nejlepší.

AnnaCulo/Flickr.comAnnaCulo/Flickr.com

Psaníčko, či malá kabelka na řetízku

K malým černým neodmyslitelně patří malá kabelka – psaníčko, nebo v současnosti „frčí“ malé kabelky velikosti psaníček na řetízku, ideálně korespondujícím se šperky a doplňky šatů. A barva psaníčka, či kabelky? Vhodná je černá, stříbrná anebo zlatá – to je odvislé dle zvolených ostatních doplňků k šatům.

Méně je více…

K outfitu nepřeháníme líčení, zde platí zprofanované „méně je někdy více“. Vhodný tedy je decentní a takový přirozený make up, kdy jen jemně zastřeme nedostatky pleti, zvýrazníme jemně a skrovně oči, a samotnou tečkou líčení je samozřejmě správná rtěnka, ideálně rubínová, tmavě červená či rudá.

AwartaPhotos/Flickr.comAwartaPhotos/Flickr.com

Neformálně, na párty

Na akci méně formálního, nebo zcela neformálního charakteru si lze dovolit mnohem „odvázanější“ outfit, kterým mohou být nejen různobarevné šaty, blůzky, sukně, ale povoleny jsou i kalhoty.

Barvy a barvičky…

Velmi žensky a doslova jako femme fatale budete působit v červené barvě. A uspějete nejen u opačného pohlaví, ale obdiv získáte u všech. K červeně laděnému outfitu – šatům, sukni, blůzce – se velmi dobře hodí zlaté doplňky. A když k tomu přidáte ještě černé lodičky, budete to dokonalé, ale velmi IN jsou i zlaté páskované střevíčky. Do takové společnosti můžete vyrazit i v jiných barvách. Prim hrají letos odstíny béžové, všechny odstíny hnědé a modré, často také stříbrné, zlaté či flitrované a štrasem zdobené kousky.

EwaRinaldi/Flickr.comEwaRinaldi/Flickr.com

A povoleny jsou i kalhoty, v nichž vévodí volné, pohodlné a ležérně působící kousky se širokými nohavicemi. V dobře střižených kalhotách a blůzce uspějete rovněž. A velmi módním, sexy a originálním outfitem jsou letos overaly, které působí elegantně a zároveň jsou neotřelým typem společenského outfitu.

DaveTada/Flickr.comDaveTada/Flickr.com

Volné pole

Samotnou kapitolou jsou pak veselé, bujaré, odvázané a maškarní večírky, kam lze přijít doslova v čemkoli. Na takových párty akcích se oufit nijak zvlášť neřeší. A tak zde není nijak omezena kreativita ani společenská etiketa.

Úvodní obrázek: Univers/Flickr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: Vánoční, party, večírek, disco, formální, společenské