Nosíte funkční prádlo?

Nosíte funkční prádlo?

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské spodní prádlo, Oblečení – eshopy, Pánské oblečení, Topy, trička, tílka

Sponzorované odkazy

Pojem funkční prádlo se v našem oděvním slovníku ustálil již před nějakou dobou. Toto veskrze praktické pojetí prádla je nejen prima, ale módní a pohodlné.

Sportovně a pohodlně

Sportovní oblečení prolíná naše života každodenně jak doma, tak při aktivním odpočinku a sportování. A mnohdy si ani neuvědomujeme, že jsou to nejen vkusné a pohodlné kousky, ale že jejich výjimečnost tkví ve složení materiálu a funkčnosti, kterou se pyšní. Konkurence nikdy nespí, a tak výrobci sporty oděvů neustále inovují a zdokonalují. Nejen střihy, barvy a design, ale hlavně složení materiálů.

A tak nacházíme v jejich nabídce sportovní oděvy a prádlo:

  • antialergické
  • thermo
  • funkční
  • ze speciálních materiálů a vláken
Abotet/Flickr.comAbotet/Flickr.com

Když je prádlo antialergické

Jsou kousky a oděvy vyrobené se speciálním přísadami, jež zaručuje vysoký komfort při styku s pokožkou. Těmi přísadami jsou celulóza, mořské řasy, vlákna se stříbrem, 100% polypropylen a antibakteriální přísada na bázi oxidu hlinitého. Dohromady tvoří v látce a vláknech odvod vlhkosti, eliminují zápach potu ze sportovních aktivit, mineralizují pokožku a zabraňují růstu bakterií. Ochrana je trvalá a neničí ji ani opakované praní.

Thermo prádlo

Je to takové prádlo, které má zcela unikátní vlastností ochrany před chladem, přičemž je ale lehké, prodyšné a odvádí vlhkost od těla tak, aby organismus neprochladl. Účinek oděvu a prádla je řešen mnoha typy a druhy speciálních vrstev vláken, jež jsou sjednoceny do jedné látky, která je kompaktní jako jeden celek.

Co jsou funkční oděvy?

Takové prádlo a oděvy mají obě výše zmíněné složky – antialergickou a thermo. Vznikají tak lehké, prodyšné oděvy obsahující stříbrné ionty, které jistí antialergičnost, zároveň odbourávají pach potu, odvádějí jej od těla a jsou elastické a stálobarevné.

Abotet1/Flickr.comAbotet1/Flickr.com

Prádlo a oděvy ze speciálních materiálů a vláken

To jsou oděvy a prádlové zboží vyrobené z mikrovlákna a klimamembrány. Také jsou ze speciálně vyvinutých značkových materiálů a vláken (např. Supplex, Coolmax, Teflon, Dry Clim, Sooftshell, Spandex). To jsou vše materiály se specifickými vlastnostmi – hřejivé, měkké, odolné proti větru, vodě i sněhu, proti vsakování potu. Materiály jsou rychleschnoucí a dobře izolují.

Všechny tyto oděvy mají velmi snadnou údržbu, jelikož se perou se do 40°C a rychle i dobře schnou, není nutno ani je žehlit. Jen ti, kdo mají rádi provoněné prádlo aviváží, mají smůlu. S aviváží se tyto materiály nekamarádí. Ta způsobuje skvrny a snižuje některé specifické vlastnosti látek.

Úvodní obrázek: BirgittSpoeur­mann/Flickr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: funkční, prádlo, thermo prádlo, antialergické, speciální vlákno,