Ombre je pořád trend…olé!

Ombre je pořád trend…olé!

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Melír od kořínku směrem dolů už naše vlasy zdobí velmi málo. Ve světě účesů totiž letí ombré a nejoblíbenější varianta je od konečků směrem vzhůru. Módní svět tak náročný není. Odstín sem odstín tam, čára sem a čára tam. Vzpomínám na dětská léta, když jsme zkoušeli batikovat trika a vzniklo z toho něco dost podobného. Jedná se v podstatě o přechod tón v tónu od světlé k tmavší barvě, ale už jsem zaznamenala i mnoho výraznějších variant. Nejzajímavější je pro mne aplikace na umělé kožíšky. Viděla jsem na několika dámách v zahraničí a nutno uznat, že počin je to vskutku zajímavý.

Autor: www.flickr.com/dzjunkaAutor: www.flickr.com/dzjunka

Myslím, že na nás poslední roky dostatečně dýchá vliv internetu a strýček google zná recept i na největší záhady. Pro svět DIY zcela orná půda. O vše se můžeme pokusit a nic není nemožné. Doporučuji vyhledat návod na ombré džíny, protože mnohé z nich opravdu vypadají perfektně.

Autor: www.flickr.com/liviamelloAutor: www.flickr.com/liviamello

Trend ombré byl výrazný především v sezóně jaro/léto 2013. Jak to tak bývá, k nám se dostává po menších krůčkách spíše teď. Inspirují nás stránky blogerů a tipy módních časopisů.

Ombré společenské šaty

Barvami nejen duhy jsou zdobeny především plesové a společenské šaty. Malé černé se postupně krčí v koutech naší skříně a střídají je barevné modely. Šaty dokáže oživit i kombinace černé a bílé barvy a jejich vzájemné splývání. Efekt ombré je nevídaný. Znamená pro módní svět vzdáleně návrat k prvkům hippies, ke vzpomínkám na barvení džín z tuzexu a k večerům stráveným u kolíčkování a barvení triček.

Autor: www.flickr.com/coccokelleyAutor: www.flickr.com/coccokelley

Co je styl ombré

Opakování je matka moudrosti, na tom se jistě všichni shodneme. Ombré znamená přecházení tónů barvy od tmavší ke světlé. Většinou se jedná o jeden barevný tón, ale kombinovat se mohou i barvy navzájem. Tento styl úpravy oblečení i doplňků je vhodný pro nadšence vlastní tvorby, kteří se nebojí zkoušet nové věci a vytvářet si šatník sami.

Zdroj úvodní fotografie: www.flickr.com/theworkroom

Sponzorované odkazy



Štítky: ombré