Když se řekne kompresní prádlo

Když se řekne kompresní prádlo

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské spodní prádlo, Legíny, Pánské oblečení, Topy, trička, tílka

Sponzorované odkazy

Kompresní prádlo je chytrá vychytávka, která účinně a efektivně pomáhá jak sportovcům, tak i nemocným. Prvním je určeno sportovní kompresní prádlo a pro ty druhé je k mání kompresní prádlo zdravotní. Nás zajímá obojí, ale hlavně to sportovní. I když překvapivě jako první se kompresní prádlo začalo užívat k utužení zdraví a nápravě zdravotních obtíží.

Modecatt/Flickr.comModecatt/Flickr.com

Podstata komprese

Principem kompresního prádla je unikátní a speciální technologie materiálu, který při jeho nošení působí na určitou danou část těla cíleně zaměřenou kompresí/stla­čováním. Komprese napomáhá k povzbuzení krevního oběhu, čímž se do svalů dostává více kyslíku. Následkem je stabilnější a lepší výkonnost svalů i mnohem kratší doba potřebná k jejich regeneraci. Při sportovním zatížení se vždy tvoří v těle kyselina mléčná, jež způsobuje únavu a bolest ve svalech. A právě správná a vhodně zacílená komprese za pomoci tohoto prádla, usnadňuje její odbourávání, čímž se urychluje celkové zotavení po sporty výkonu.

Modecatt2/Flickr.comModecatt2/Flickr.com

Unikátní jedinečné vlastnosti

Kompresní prádlo je vyrobeno z mimořádně elastické látky s příměsí polyamidu, elastanu, polypropylenu a speciální technologií gradované komprese v jednotlivých partiích. Oděv se v podobě speciálních kompresních šortek, triček, kalhot, ponožek, rukávů a spodního prádla nosí při sportovních aktivitách. Jejich velikým pozitivem jsou unikátní vlastnosti materiálu. Ten udržuje svaly v teple, přičemž snižuje podstatně jejich únavu i napětí. Rovněž odvádí pot ven od těla, a to zůstává v suchu. Testování kompresního prádla sportovci dokázalo, že toto prádlo může také napomáhat ke zvýšení sportovního výkonu. A čistě mužská sportovní populace si v tomto kompresním prádlu lebedí také proto, že udržuje jejich genitálie ve stabilizované poloze.

Modecatt3/Flickr.comModecatt3/Flickr.com

Sportovní a zdravotní komprese

Zdravotní kompresní prádlo je součástí všeho, jelikož ke sportu bohužel patří časté zdravotní problémy z nehod a úrazů. Těm může pomoci právě zdravotní kompresní prádlo, a to díky originálnímu tvaru, střihu a zpracování. Aktivuje efektivně lymfatický systém, zabraňuje ochabování svalů a pokožky, odbourává otoky, má anticelulitidní účinek a napomáhá správnému fungování metabolismu. Mimo to také pomáhá zbavit se obezity a pravidelným nošením udržuje již dosažený efekt.

Úvodní obrázek: Modecatt/Flickr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: kompresní, oděvy, prádlo, sporty, výkon