Máte velikost XXL? Jaké nosit šaty a sukně

Máte velikost XXL? Jaké nosit šaty a sukně

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty

Sponzorované odkazy

Ženy a dívky s velikostí XXL to nemají s oblékáním jednoduché. V kamenných obchodech se sice najde pár kousků pro boubelky, ale hezké většinou nebývají. S internetovými obchody už je to lepší. Chystáte se nakoupit si pár hadříků ve svém oblíbeném internetovém obchodě? A nevíte co? Léto je tu, takže je to jasné – šaty a sukně. Jaké se hodí pro baculky?

Sukně a šaty pro boubelky

Přestože máte dost kilo navíc nemusíte se vyhýbat sukním a šatům. Musíte jen vybrat ten správný tvar, délku a barvu. Takže jdeme na to. K minisukním se raději ani nepřibližujte, ty by vám rozhodně dobrou službu neudělaly. Vyhněte se i sukním, které končí v půlce lýtek, nejsou pro vaši postavu vhodné. Tento typ je tedy také tabu. Zkusit ale můžete sukni, která má délku asi 5 – 7 cm pod kolena. Možná se vám to nezdá, ale tato délka prodlužuje postavu a tím vás trochu zeštíhlí. Koupit si můžete i maxi sukni, které sluší především vyšším ženám.

zdroj: Benoit Champagne/flickr.comzdroj: Benoit Champagne/flickr.com

Podobné s drobnými kvítky ve větších velikostech seženete zde za 2 455 Kč.

Co se týče tvaru sáhněte po pouzdrové sukni, která vytvaruje boky. Fajn je i áčková sukně, která zakryje široká stehna. Na léto se obecně hodí spíš volnější, rozevláté a vzdušné kousky.

Barvy a vzory

I v případě, že vyberete správnou délku a tvar jsou tu ještě faktory, které celé vaše snažení můžou zničit. Musíte totiž zvolit také správnou barvu a popřípadě i vzor. Není tak úplně pravda, že by boubelky měli nosit jen tmavé barvy. Je léto a černá nebo jiné tmavé barvy se k němu moc nehodí, přestože zeštíhlují. Bát se nemusíte ani pastelových barev. Čemu se ale určitě vyhněte jsou neonové odstíny, kterými byste jen zbytečně zvýraznila a upozornila na své nedostatky.

zdroj: Camile Aldriene Banez/flickr.comzdroj: Camile Aldriene Banez/flickr.com

Jestliže nevěříte svislým proužkům, spolehněte se na šaty s kontrastními panely. Najdete je zde za 1 520 Kč.

Pokud nechcete jednobarevné šaty, ale dáváte přednost spíše vzorovaným, potom si dávejte velký pozor. Vždy se držte jemných a střídmých vzorů, zkusit může i svislé proužky (nikdy ne vodorovné). Nejhorší možností pro majitelky kyprých tvarů je obléknout velké vzory. Třeba veliké květiny vás jen opticky zvýrazní a zvětší.

Úvodní obrázek: Dee ♥/flickr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: dámské šaty, dámské sukně