Mějte přehled o tom, jaké dámské kalhoty právě frčí!

Mějte přehled o tom, jaké dámské kalhoty právě frčí!

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Zvolit správný střih kalhot není až tak jednoduché. Trendy se v čase mění tak, že co bylo před nedávném IN, je nyní již OUT. A to platí i pro dámské kalhoty do společnosti, nebo ty sportovní.

A tak jednou za čas každá z nás řeší otázku, zdali obléci klasické kalhoty nebo džíny, a jestli v úzkých či širokých nohavicích. Mohlo by se zdát, že je odpověď nasnadě a vcelku jasná. Zkrátka že se dnes nejvíce nosí džíny, a s úzkými nohavicemi. Ale není to až tak jednoznačné!

Klasika versus sportovní kalhoty

Jak to tedy je? Upadají skutečně klasické kalhoty před riflemi a džínami? Nikoli, dámské společenské a klasické kalhoty jsou stále v kurzu! Ač se v běžném a každodenním životě zdá, že prim hrají džíny, jeansy a rifle, stále je mnoho situací, okolnosti a míst, kam patří klasika v dámských kalhotách.

Do divadla, na firemní akci, či společenské setkání si určitě džíny nebo rifle neobléknete. Právě tam klasické kalhoty společenského typu a střihu patří. A tak pokud upřednostňujete právě kalhoty před nošením sukní, máme pro vás dobrou zprávu! Klasika v kalhotách neumírá, a dostává obnovenou zajímavou podobu.

return širokých nohavic a vysokých pasů je zdereturn širokých nohavic a vysokých pasů je zde

Return široké elegance

Jak je již ve vrtošivém módním světě zvykem, čas od času staré trendy slaví velký return. A tak je tomu nyní u klasických kalhot. Vracejí se široké nohavice, vysoké pasy a knoflíčky. Jsou to střihem nejen příjemně pohodlné, ale svým pojetím i vysoce elegantní a stylové kousky.

Úzké nohavice nejsou zatraceny úplně, vynosíte je stále, ale novým trendem se stávají pomalu ale jistě právě klasické dámské kalhoty se širokými nohavicemi a vysokým pasem. Stávají se oblíbeným kouskem zejména žen nad 25 let a zralejšího věku. Omladina ještě stále nevychází ze šoku, že by již neměla ukazovat v bokovkách se sníženým pasem pupíky a holá bedra. A to i v případech, kdy byl tento typ kalhot zcela nevhodný pro postavu a často nehezky až nevkusně zdůrazňoval její nedostatky.

barevná škála je vekorysábarevná škála je vekorysá

Vkusné a zdravé dámské kalhoty

Bokovky a snížený pas byl naštěstí u klasických kalhot i kdysi dost potlačen a stal se boomem spíše kalhot džínového typu. I když se promítl zčásti i do klasiky, mnohé ženy se v současnosti s povděkem vracejí k vyššímu pasu i širokým nohavicím. Tento střih je ve stylu velmi shovívavý k nedostatkům ženského těla, které krásně zakryje a schová. Navíc je v nošení oproti přiléhavým typům kalhot pohodlnější a díky vysokém upasu i zdravější. A úplně nejlépe vyniknou v kombinaci s vysokými podpatky (obzvláště u více zaoblených ženských křivek).

Variabilita pro každého

Ale neobávejte se! Jste li zastánkyněmi úzkých nohavic a přiléhavého střihu klasických dámských kalhot, tak ani tyto kousky nemusíte hned zatracovat. Vynosíte je pod široké košile, tuniky a minišaty.

klasické a společenské kalhoty půjdou i ruku v ruce s novými barvami pro rok 2016klasické a společenské kalhoty půjdou i ruku v ruce s novými barvami pro rok 2016

A barevnost?

Není nijak omezena. Černá a hnědá klasika zůstává, na světlo světa se derou i výraznější a barevnější odstíny a jejich tóny, přičemž se hned od počátku roku 2016 bude také přihlížet k novým barevným trendům, jež určil Colour Institute Pantone.

Zdroj foto: Pinterest.com

Sponzorované odkazy



Štítky: kalhoty, dámské kalhoty, společenské kalhoty dámské, sportovní kalhoty dámské výprodej, sportovní kalhoty dámské