Pořiďte si Levisky - frčí teď i ve filmu!

Pořiďte si Levisky - frčí teď i ve filmu!

Kategorie: Dámské oblečení, Džíny, Jeans, Rifle, Pánské oblečení

Sponzorované odkazy

Buďte IN a pořiďte si džíny, ideálně Levi's 501. Ty totiž nyní řádí ve filmové premiéře.

Třídílný dokument o historii Levi's 501. O těch nejstarších, nejrozšířenějších a nejoblíbenějších džínách světa byl natočen dokument o třech částech, který má v těchto dnech premiéru po celém světě.

Historie pěstsetjedniček na filmovém plátně se koná 140 let po jejich vzniku 20. května 1873. Byly to originální a vůbec první džíny na světě s poklopcem na knoflíky, byly to Levi’s® 501. A dnes jsou populárnější než kdykoliv předtím.

V celosvětové premiéře se představuje krátký dokumentární film The 501® Jean: Stories of an Originál, který popisuje přetrvávající vliv Levisek 501 na historii – tu kulturní i módní. Tento třídílný dokument je také oslavou 100. výročí partnerství s tkalcovnou Cone Mills v Severní Karolíně.

Film vypráví příběh moderní Ameriky. Příběh plný tvrdé práce, módních trendů a stylu, ale i rebelie. Dokument je plný rozhovorů s průkopníky jako Henry Rollins, John Baldessari, Scott Schuman, Andy Spade, Mark McNairy, Erin Wassonová, Gary Burden, Eddie Huang, Jim Walrod, Kim Hastreiterová a dalšími.

DillsDills

Film namluvil Ramblin' Jack Elliott, který je stálicí americké folkové hudby, a ve své době výrazně ovlivnil tvorbu Boba Dylana, Peteho Seegera, Rolling Stones nebo Grateful Dead. Hudbu nahrál Earnest Greene aka Washed Out. Ukázka zde.

O čem pojednávají jednotlivé díly?

1.díl – Džíny 501 jdou do práce

Spolupráce Levi’s® a tkalcovny Cone Mills započala v roce 1875 a vyšel z toho denim s unikátními vlastnostmi, jež džíny 501 charakterizují. A to červený lem (Selvedge) a srážlivost kopírující tělo. Levisky byly původně pracovním oblečení pro zlatokopy, kovboje nebo dělníky. A dnes? Patří k součásti šatníků a ležérnímu oblečení dnešní populace bez rozdílu věku.

Henry RollinsHenry Rollins

2.díl – Stylové džíny

Ve 30. letech se objevily první kovbojské filmy a každý kdo je shlédl, zatoužil po kousku v tohoto kovbojském stylu – ve formě Levisek. Úplně poprvé se pětsetjedničky začaly nosit jen pro vzhled, a až posléze pro výbornou funkčnost. Nosily je Hollywoodské hvězdy, a díky nim se staly Levisky 501 módní ikonou doby.

Erin WasonErin Wason

3.díl – rebelské džíny

Levisky 501 byl rovněž symbolem kultury rebelů. Ti je hrdě začali nosit v padesátých letech, kdy je převzali z pracovního oblečení dělníků po velké hospodářské krizi. A rázem se z Levisek staly symbol rebelie a solidarity. Nosil je každý – James Dean, Marlon Brando, Jack Kerouac nebo Jackson Pollock. Levisky zkrátka byly symbolem mládí, svobodomyslnosti a individualismu.

Zdroj foto: Levi.com

Sponzorované odkazy



Štítky: džíny, denim, Levi's 501, dokument, historie