Šperk jako vánoční dárek

Šperk jako vánoční dárek

Kategorie: Šperky

Vánoce jsou svátky, kdy silně cítíme, jak jsou pro nás naše rodina a přátelé důležití. Setkáváme se, sdílíme společné chvíle a chceme si dávat především radost. Radost dělají i vánoční dárky, kterými své blízké obdarováváme. A proč darovat pod stromečkem právě šperk? Třeba proto, že šperk je opravdu hodnotný dar. Pokud zvolíte šperk z drahého kovu, je to dárek, který bude svoji nositelku doprovázet životem po celé roky. Šperky v sobě mohou skrývat symboliku, díky které vyjádříte to, co k dané osobě cítíte: srdce, květiny nebo drahokamy podle měsíce narození či osobnosti.

Stříbrné šperky

Stříbrný šperk je ideálním vánočním dárkem. Můžete se nechat inspirovat zimními motivy a zvolit nějaký fashion šperk ve tvaru sněhových vloček. K Vánocům se hodí barvy jako je červená, zelená nebo i ledově modrá či průzračná. Náušnice a náhrdelníky ze stříbra jsou navíc cenově dostupnější než jejich zlatá varianta. Stříbrných na rozdíl od zlatých náušnic můžete mít doma vícero a nezatížíte tolik rodinný rozpočet. Jsou variabilnější a hodí se pro mladé ženy a slečny.

Zlaté šperky

Pokud chcete darovat hodnotný dárek, který odolá zubu času, zvolte nadčasový zlatý šperk: zlaté náušnice vykládané drahými kameny či perlami nebo zlatý přívěsek s diamantem na zlatém řetízku. Opravdový luxus představuje celá zlatá kolekce šperků. Vánoce jsou také oblíbeným časem k zásnubám. Nejedna žena se dočká u stromečku dlouho očekávané otázky „Vezmeš si mě?“ ve spojení s diamantovým zásnubním prstenem.

Medailony

Otvírací medailonek, který v sobě ukrývá malý poklad, je ideální pro ty, kteří dávají přednost osobnějším dárkům. Darujte romantický šperk, do kterého můžete vložit fotografii, pramínek vlasů či nějaký obrázek, který bude obdarovaná nosit stále s sebou. Medailonky jsou nostalgické dárky a pokud jsou kvalitně zpracované, mohou se předávat z generace na generaci. Jsou vhodným dárkem pro mámy nebo babičky.

Ať už zvolíte módní stříbrný či nadčasový zlatý šperk, vždycky se pokuste respektovat vkus budoucí nositelky. Zkuste se inspirovat šperky, které už nosí, a zvolte něco, co jí sedne a bude slušet. Šperk darujte nejlépe v měkkým materiálem vystlané krabičce, ve které bude dobře uložený. Krásné dárkové balení s ozdobnou mašlí bude třešničkou na dortu, bez které by to ale nebylo tak úplně ono.