Zimní kolekce Tones by Josefina Bakošová

Zimní kolekce Tones by Josefina Bakošová

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty

Sponzorované odkazy

Josefina Bakošová přichází po roce se zcela novou kolekcí s názvem Tones. V ní rozehrává práci s barevnými tóny a rozvíjí obvyklé střihy modelů do nových forem.

Svůj typický rukopis návrhářka nezapře ani v nové sezoně. Minimalismus si podává ruku se sofistikovaným zpracováním, jednoduché střihy ozvláštňují asymetrické detaily a oversize velikosti jsou doplněny o pásky pro zdůraznění pasu.

černé i šedé šaty z kolekce Tones vyjdou na 7900 Kččerné i šedé šaty z kolekce Tones vyjdou na 7900 Kč

Kolekci dominují kabáty, košile a košilové šaty, nechybí ani více typů širokých kalhot, variace dlouhých večerních šatů, fráčky, mikiny, trika či overaly. Barevná paleta se skládá z převahy jemných tónů bílé, pudrové, krémové či světle šedé. Jen sem tam se z ní vynořují akcenty žluté, odstíny modři a dramatické černé.

kabát je za 14500 Kč a šaty vyjdou na 7900 Kčkabát je za 14500 Kč a šaty vyjdou na 7900 Kč

Kolekce Tones

Navazuje na IMAGO barevným pojetím i dvoubarevnosti. Namísto kontrastního color-blockingu jsou v ní ale odstíny jedné barvy tón v tónu. Proto i název kolekce Tones. Novinkou je netypické zpracování oděvu v oblasti krku. Kromě typických límečků (občas spojených s řasením pomocí tzv. vody) pracuje Josefina s vysokými nákrčníky až roláky.

Stojáčky se objevují u košil, šatů i kabátů a protahují tak siluetu až k linii brady. Zejména u vlněných kabátů je tento detail v zimě velmi praktický. Hřejivou vlnu doplňují kabáty z funkčního polyamidu, materiálu odolného vůči větru, dešti i sněhu. U ostatních kusů pak převládá bavlna s elastanem, mix bavlny, viskózy a hedvábí či bavlněný úplet.

oba kabáty mají jednotnou cenu 14500 Kčoba kabáty mají jednotnou cenu 14500 Kč

Něco navíc

Kolekci se lehce vymykají dvoje dlouhé, večerní šaty. První z nich se skládají z vrchní, minimalistické části bez rukávů a na ni se od úrovně pasu napojující bohaté sukně. Ta je poskládána z cípů látky v nejrůznějších tlumených odstínech modré až bílé, připomínající mořské vlnobití.

Druhé, něžně pudrově-růžové, napojují na dlouhou jednoduchou sukni nařasený pruh látky stejné barvy, který odhaluje celá ramena a volně splývá po rukou.

světlé šaty jsou obojí za 4900 Kčsvětlé šaty jsou obojí za 4900 Kč

Josefina Bakošová

Je kreativní ředitelkou galerie Harddecore, kterou založila v roce 2007. Od tohoto roku se také věnuje módní tvorbě – nejprve pod značkou Chi-Chi, od roku 2014 pak již pod vlastním jménem. Soustředí se na ucelené kolekce a návrhy na zakázku, v jejím portfoliu ale nechybí ani speciální projekty (např. kolekce pro 420 people, Odbabi atd.).

Stěžejními prvky Josefininy tvorby jsou kvalitní materiály, jednoduché stři-hy, variabilní kabáty a asymetrické košile. Její oblečení nosí často Petra Nesvačilová, Bára Poláková, Lenka Krobotová či David Koller.

šaty z kolekce Tones za 4900 Kč a kabát za 12900 Kčšaty z kolekce Tones za 4900 Kč a kabát za 12900 Kč

Zdroj foto: Josefína Bakošová

Úvodní foto: šaty z kolekce Tones stojí 7900 Kč a sáčkový křivák 6900 Kč

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: kolekce Tones, návrhářka Josefina Bakošová, šaty, kabáty, dámské oblečení