Na co nezapomenout při sportu? Na padnoucí podprsenku

Na co nezapomenout při sportu? Na padnoucí podprsenku

Kategorie: Dámské spodní prádlo

Leden je období, kdy si řada žen kupuje permanentky na aerobic, jógu nebo do posilovny, s cílem splnit svá novoroční předsevzetí. Vytrvat není jednoduché a existuje spousta okolností, které nás donutí s tím seknout, ještě než začne únor. Na vině není pouze lenost, ale často i to, že se při sportu necítíme dobře. Vhodně zvolená podprsenka v tomto naštěstí dokáže pomoct. Bolavá záda, nepříjemný pocit, že na nás všechno skáče a v nejhorším případě také potrhané prsní vazy. Tyto problémy jsou častým následkem toho, že jsme nezvolily vhodnou sportovní podprsenku. A to je obrovská chyba. Vzít si nekvalitní podprsenku je totéž, jako kdybyste šly hrát fotbal ve cvičkách. To by asi také bolelo, že? Takže pokud máte při sportu nepříjemné pocity, nebo dokonce cítíte bolest, je na čase zastavit se a investovat do kvalitní podpory.

Kompresní nebo vyztužené?

Sportovní podprsenky se od těch klasických liší. Dělí se na dva typy. Prvním z nich jsou kompresní podprsenky, které vaše ňadra přimáčknou hrudníku a znemožní jim jakýkoliv pohyb, které jsou nejčastěji značeny S, M, L… Druhým typem jsou podprsenky vyztužené, u kterých sledujeme klasicky velikost košíčku a obvod hrudníku.

Typ a materiál se odvíjí od sportu, který budete dělat. Na jógu vám stačí měkčí podprsenka, než na běhání. Obecně však platí, že čím větší zátěž, tím robustnější by podprsenka měla být, mít širší ramínka i zapínaní. Pokud neděláte jeden konkrétní sport, pořiďte si spíše tužší podprsenku, abyste měly dostatečnou podporu. Její tuhost ozkoušíte jednoduše – zkuste zatahat za ramínko a košíček zároveň, čím hůř to půjde, tím je podprsenka tužší.

Musí sedět, ale nesmí škrtit

Při zkoušení si v kabince zkuste párkrát vyskočit, tím nejlépe otestujete, jestli vám podprsenka sedí. Zkontrolujte šíři ramínek, pamatujte na to, že jejich šíře by měla úměrně růst s velikostí ňader, ramínka se vám nesmí zařezávat. Škrtit by vás neměla ani po obvodu ňader a už vůbec ne v oblasti zad – sportovní podprsenky buď zapínání nemají, nebo ho mají dostatečně široké, abyste se neodřely o háčky.

Materiál, který saje

Podívejte se také na složení a ujistěte se, že podprsenka je ze savého materiálu, který odvádí pot. Často totiž právě podprsenka a oblast mezi ňadry je místem, kam stéká pot z obličeje, a proto je tato funkce důležitá. Podprsenky se nejčastěji vyrábí z umělých vláken, z polyamidu či 90% polyesteru, známého také pod označením Coolmax, který skvěle saje.

CoolmaxCoolmax

Užít si sport s pěkným pocitem

Pokud jste našly tu pravou podprsenku, gratulujeme. Teď už jen stačí ji sladit s nějakým zajímavým topem a hned se vám do toho fitka půjde radostněji. A pokud vás nadšení zase začne opouštět? Pak by to možná chtělo nové sportovní legíny!