Kožené šperky pro pány i dámy / Buďte styloví!

Kožené šperky pro pány i dámy / Buďte styloví!

Kategorie: Šperky

Sponzorované odkazy

Módní trendy se projevují nejen při výrobě oblečení, ale také u šperků. Skvělou volbou jsou originální kožené šperky, které můžete barevně sladit s páskem, kabelkou či botami. Celkový vzhled pak vypadá promyšleně a stylově. Dámy začaly kožené šperky nosit jako první, ale dnes můžeme v kožených modelech vidět také pány.

Masivní náramky nebo přívěsky s kůží a kožené tkaničky se staly poslední rok velkým byznysem pro mnoho výrobců, jako je Morellato, Axcent of Scandinavia nebo surfařskou značku Oxbow, a tak máme z čeho vybírat.

Šperky z kůže

Nejčastěji se pro výrobu šperků z kůže používá kůže hovězí. Je to zcela nealergický přírodní materiál, který je příjemný na nošení, nestudí a přizpůsobí se tělu. Kožené řemínky na hodinky a kožené náramky jsou módním trendem, který si oblíbila velká část obyvatelstva nejen pro svůj design, ale také pro svou funkčnost. Velmi časté jsou také kožené tkaničky pro zavěšení přívěsků. Přírodní materiál pronikl i do samotných přívěsků a můžeme si koupit také originální kožené prsteny.

Pozor! Pro samotnou kůži se zvíře nezabíjí, je to sekundární produkt při porážce dobytka pro maso, takže nemusíte mít žádné výčitky.

Kožené šperky by neměly přijít do kontaktu s vodou. Až pojedete na dovolenou k moři, rozhodně nechte kožené šperky doma. Sama o sobě voda kůži neubližuje, ale častým namáčením a vysoušením tvrdne a vytahuje se, proto byste se s těmito šperky neměli ani koupat či mít nádobí. Při nákupu dbejte vždy na původ šperků. Například v Tunisku a Egyptě se prodávají kožené šperky vydělávané z velbloudí kůže. Tato kůže je velmi jemná a odolnost není skutečně její doménou.

zdroj: www.piercing-sperky.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: kožené šperky, šperky z kůže, kožené náramky, kožené prsteny, kožené náramky na hodinky, módní doplňky