Voňavky Dior

Voňavky Dior

Kategorie: Parfémy

Sponzorované odkazy

Christian Dior

Narodil se 21. ledna roku 1905 ve městě Granville ležící v Normandii, v rodině jež dala vzniku slavné značce prádla Saint-Marc. Již od dětství si zamiloval hudbu, kresbu a navrhování divadelních kostýmů. Později začal navrhovat dámské šaty a klobouky. Některé ze svých návrhů prodal módnímu domu Niny Ricci či Cristóbala Balenciagy. Během 2. světové války se musel na rok stát vojákem. Roku 1941 se z armády vrátil a stal se mezinárodně známou osobností. Poté co založil svůj první salón a vytvořil první kolekci, založil také společnost na výrobu parfémů.

Nejoblíbenější vůně

Značka Dior je známá jak svými toaletními vody, které se cenově pohybují kolem 2 000 Kč, tak také svými parfémovanými vody v ceně kolem 3 000 Kč. Cena však záleží na obsahu a je úměrná luxusu, který vám voňavka Dior poskytne. Značky parfémů jsou často pojmenovány jmény slavných osobností z historie, stejně jako je tomu u parfémů Dior, a dají se koupit jen v parfumeriích. První vůně společnosti Parfums Chritian Dior byla představena v roce 1947, a byl to parfém Miss Dior, který se dnes stále prodává pod názvem Miss Dior Chérie. Vůně je určena dívkám, jenž se nebojí experimentovat a chtějí najít svou vlastní osobnost.

Parfém Miss Dior Chérie – 1 840 Kč

Zajímavá je také voňavka Diorissimo, kterou navrhl Christian Dior v roce 1956. Složení této vůně je čistě květinové a obsahuje vůni jasmínu, ylang-ylang a lílie. Extrémně ženskou, průzračnou voňavku Dior najdete pod názvem Dior J´adore. Tato vůně v sobě snoubí jednoduchost s vytříbeností a možná díky tomu si ji ženy tolik oblíbily. Jako princezna se budete cítit s vůní Pure Poison Elixir, která má mimo pěkného flakónku také balónkový rozprašovač.

Parfém Hypnotic Poison – od 1 550 Kč

Parfém Dior Diorissimo – 2 050 Kč

Parfém Dior J´adore – 2 350 Kč

Fotky jsou čerpány ze stránek: www.parfemy.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: Dior parfémy, parfémy, Dior, voňavky, vůně, voňavky Dior