Kontaktní čočky: Poradíme vám se správným výběrem

Kontaktní čočky: Poradíme vám se správným výběrem

Kategorie: Dámské oblečení

Žijeme v informačním věku, a i když televize stále patří k hlavním zpravodajským prostředkům, počítač se díky internetu stále více a více dere do popředí. Tato skutečnost má pochopitelně vliv i na naše zdravotní potřeby. Sledováním obrazovky pochopitelně unavujeme naše oči, přičemž zrak patří současně mezi velmi důležité smysly. O naše oči je tak třeba pečovat. V tomto ohledu představují jednu z alternativ řešení kontaktní čočky. Zhoršený zrak již dávno není překážkou k plnohodnotnému životu.

Podle čeho kontaktní čočky vybírat?

Kontaktní čočky jsou právě tím patrně nejjednodušším řešením, jak se s potřebami ostrého zraku a spokojených očí vyrovnat. Abychom však tyto potřeby naplnili dokonale, je nezbytné řídit se několika zásadními radami, které jsou důležité také pro správné účinky nošení kontaktních čoček. Používání kontaktních čoček lze z hlediska jejich typu rozdělit do několika kategorií. Za prvé, to se jedná o dobu užívání. Jednodenní kontaktní čočky jsou patrně nejpohodlnějším a nejbezpečnějším variantu pro zkvalitnění našeho zraku. Jednoduše každý den ráno si nasadíte nové a vyrazíte ven. Na druhou stranu, ne každému se chce tento každodenní rituál podstupovat. Pro ty jsou zde měsíční kontaktní čočky, což tuto skutečnost zohledňuje.

Značky kontaktních čoček jsou druhou podstatnou kategorií, kterou je třeba vzít v potaz. Určitě se v tak delikátním ohledu, jako je náš zrak, vyplatí vsadit na osvědčené značky. Mezi ně patří například kontaktní čočky Johnson and Johnson, kontaktní čočky Ciba Vision a kontaktní čočky Cooper Vision. Tyto značky pokrývají širokou paletu jednotlivých druhů a typů čoček, kde mezi ty nejspeciálnější patří čočky torické. Torické čočky jsou určeny těm, kdo mají onemocnění zakulacené rohovky, které tento problém řeší tím, že se veškeré paprsky budou střetávat v jednom místě, jak je to obvyklé u zdravých rohovek. V každém případě doporučujeme návštěvu lékaře, který s výběrem vhodných čoček pomůže.

zdroj: http://www.profi-oci.cz/
foto: Stockbyte / Thinkstock

Štítky: čočky, kontaktní čočky, torické čočky, kontaktní čočky Johnson and Johnson, kontaktní čočky Ciba Vision, kontaktní čočky Cooper Vision