Luxusní hodinky Rolex, dopřejte si to nejluxusnější ukazování času

Luxusní hodinky Rolex, dopřejte si to nejluxusnější ukazování času

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Luxusní značka hodinek Rolex patří k nejpopulárnějším hodinářským značkám na světě a jako taková má pochopitelně co nabídnout. Rolex v současnoti vyrábí denně kolem dvou tisíc hodinek. Určitě si vyberete ty pravé i Vy!

Rolex pro dámy i pány

Dámy zaujmou stříbrné hodinky s růžovým ciferníkem, který je ohraničen zirkony a na němž jsou jemné květiny. Obdivuhodně také vypadají hodinky z růžového zlata se zirkony, které vytvářejí na ciferníku zebrovitý odvážný vzor. Na každých hodinkách najdeme také malou korunku připomínající královský luxus hodinek.

Pánové si zase jistě oblíbí originální elegantní obdélníkový vzhled s oblými hranami a dvěma ciferníky. Ti odvážnější rozhodně sáhnou po stříbrných hodinkách s ciferníkem v kontrastních barvách zlaté, modré a bílé. Celá kolekce je obdařena ukazatelem data a některé hodinky vám ukáží dokonce i den. Hodinky Rolex jsou výjimečné svou nápaditostí a hlavně detailní prací se zirkony.

Vznik značky Rolex

V roce 1881 se ve švýcarském městečku Kulmbach narodil Hans Wilsdorf, který v roce 1905 založil se svým švagrem firmu Wilsdorf & Davis se sídlem v Londýně. Společně dodávali na britský trh švýcarské hodinky a už v roce 1908 se stali největšími prodejci hodinek ve Spojeném království. V roce 1912 se firma přestěhovala z Londýna do Ženevy, kde sídlí dodnes a byla přejmenována na Rolex.

Vývoj hodinek

Značka Rolex se ve své historii zasloužila o pokrok světového hodinářství. Například v roce 1926 byly vyrobeny první vodoťesné hodinky Oyster. V roce 1931 vynalezla firma Rolex takzvaný Perpetual rotor, čili mechanismus sloužící k natahování hodinek samotným pohybem ruky při chůzi.

Model Oyster Perpetual Date představoval první hodinky s datem na ciferníku a model Oyster Perpetual GMT-Master byl prvním typem hodinek, který vám ukázal čas ve dvou časových pásmech.

zdroj: http://www.rolex.com

Sponzorované odkazy



Štítky: hodinky, Rolex, hodinky Rolex, luxusní hodinky, náramkové hodinky, švýcarské hodinky, hodiny