Kavárenský povaleč 2013: jak se obléct do kavárny?

Kavárenský povaleč 2013: jak se obléct do kavárny?

Kategorie: Pánské oblečení

Sponzorované odkazy

Správný kavárenský elegán mne vrací v myšlenkách zpět do filmů s Oldřichem Novým, jakožto okouzlujícím mužem, který i když bude beze smyslu posedávat v kavárně a chytat nudu za vlasy, bude vypadat velmi zaneprázdněně a šarmantně. Těžko asi přinutím všechny muže současné doby, aby začali nosit obleky, a vlastně to není vůbec nutné. Móda dává prostor modernímu pojetí dandyovského typu muže v kombinaci s profesionálním kavárenským povalečem. Jak tedy vypadat stylově, i když jdete „jen“ vysedávat na kafe?

Pletený svetr. Autor: zara.comPletený svetr. Autor: zara.com

Pohodlí je základ úspěchu. A tak jestli nejste zrovna příznivcem trendy slim džínů, nebudete se v nich rozhodně ani stylově cítit. Nervózní vrtění se na židli a popotahování kalhot nikomu na šarmu nepřidá. Na druhou stranu ani tepláky do pravého kavárenského prostředí příliš nepasují. Jaký je zlatý střed? Vyzkoušejte chinos kalhoty – kalhoty pro všechny příležitosti. Jsou příjemné, vyrábí se v mnoha barevných provedeních a ani střih není jednotný. Některé mají opravdu úzké nohavice obepínající těsněji kotník a jiné dopřávají díky širším nohavicím naprosto maximální pohodlí. Jelikož se jedná o velmi oblíbený typ kalhot, jsou běžně dostupné. Zakoupíte je v prodejnách Gant, Bershka nebo H&M.

Pánské chinos kalhoty. Autor: zara.comPánské chinos kalhoty. Autor: zara.com

Zcela jednoduchý kavárenský outfit vznikne kombinací chinos kalhot s košilí. Trendy jsou opět kostky a nejrůznější vzory (skvělé pánské košile nabízí na příklad Zara). Možná vás také překvapí návrat flanelových košilí, ale je to vážně tak. Doplňte je pleteným svetrem a stylový kavárenský povaleč je na světě.

Kavárenský povaleč. Autor: zara.comKavárenský povaleč. Autor: zara.com

Zapomeňte na ryze sportovní styl, ten je pro kavárenské prostředí až příliš fádní. Měli byste působit spíše bohémsky. K tomu rozhodně potřebujete sako nebo kabát. Sportovní bundu schovejte raději na jiné příležitosti. Držte se jednoduchosti, neboť všeho moc škodí. Světlé kalhoty a k nim pletený kardigan nikdy nic nepokazí.

Snažte se být vždy osobití a neoblékejte nic, v čem se necítíte dobře. Klobouk na hlavu, knihu pod paži a můžete vyrazit.

Úvodní obrázek: Zara.com

Sponzorované odkazy



Štítky: kavárenský styl, bohémský styl, volnočasový styl oblékání, chinos kalhoty, pletené svetry