Co si sbalit na dovolenou?

Co si sbalit na dovolenou?

Kategorie: Dámské oblečení, Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Prázdniny 2013 se pro mne nesly v duchu cestování. Někdy jsem si pohodlně frčela letadlem, jindy spoléhala na spolujízdu, případně testovala, jak dlouho člověk vydrží ve vydýchaném autobuse. Kromě cestovních zážitků jsem si odnesla velkou zkušenost, co si na cesty sbalit.

Autor: www.topofmind.sk/desigualAutor: www.topofmind.sk/desigual

Základ jsou tři P. Pravidlo, které mě učila vždy moje mamka a má vlastně pravdu. Pas, peníze, pojištění. Pojištění mám na kreditní kartě a tak tato starost odpadá nahrazena starostí jinou. Když má člověk peníze a doklad totožnosti, dostane se téměř všude. Pravidlo číslo jedna zní – sbalit si příruční zavazadlo. To moje obsahuje:

  • peněženku a taštičku s doklady
  • mobilní telefon a nabíječku
  • vlhčené ubrousky a kapesníčky
  • diář a tužku (zaznamenávám si do něho i postřehy z cest)
  • kosmetickou taštičku s leskem, tužkou na oči a malým krémem, plus malé balení parfému

Toto složení se obměňuje podle toho kam, a jakým způsobem cestuji. Do letadla si parfém pochopitelně neberu a přenechám mu místo v kufru.

Autor: www.press.aspen.pr/gateAutor: www.press.aspen.pr/gate

Pojďme se tedy i do kufru podívat. Když jsem cestovala vlakem, ocenila jsem svou starou cestovní tašku, která má ze spodní strany umístěna ucha. Lehce z ní vytvoříte obří batoh. Ale i s obřím batohem se manipuluje lépe než s kufříkem v přeplněném vlaku. Pravidlo číslo dvě – dobrá volba velkého cestovního zavazadla.

Při svých cestách jsem dělala dvě tradiční chyby. Vzala jsem si zbytečně mnoho věcí, které jsem beztak nenosila a naopak příliš málo, že jsem vydatně nakupovala věci nové. Dnes rozmýšlím, kam jedu a následně co si tam mohu koupit. Geniálním příkladem je klobouk. Na cestě vám akorát přidělá starosti, ale na druhou stranu je to příjemný suvenýr z cest. Když jedete na příklad do Chorvatska, nemusíte s sebou vláčet ani plážové vybavení, vše je možné koupit v krámcích u moře nebo lépe v obchodních domech, kde jsou ceny výrazně příjemnější. Plážová lehátka bývají k zapůjčení přímo na plážích.

Autor: www.topofmind.sk/desigualAutor: www.topofmind.sk/desigual

Zcela zásadně nebalím téměř žádné jídlo. Když cestuji do zahraničí, ráda ochutnám místní jídlo. Vás ale zřejmě zajímá nejvíce oblečení. Pravidlo třetí – neplýtvejte místem v kufru jídlem a sbalte si raději dvoje plavky. Jednodílné s šátkem na chození po promenádě a dvoudílné na opalování.

Autor: www.press.aspen.pr/gateAutor: www.press.aspen.pr/gate

Za čtvrté – nejmenší kousky jsou nejvíce důležité. Spodní prádlo a ponožky si raději vezměte z domu. Nikdy nelze spoléhat, že narazíte na prádlo v zahraničí, které vám na sto procent vyhovuje. Komfort spodního prádla je v letních dnech k nezaplacení.

Následně postupujeme ke kouskům větším. Jedny bavlněné šortky a bavlněné tílko. Vzdušné šaty krátké na běžné nošení a šaty dlouhé (nemačkavé) vhodné na večerní procházky městy. Přes plavky s sebou vozím lehkou košili, která je na tolik univerzální, že ji mohu obléci i ke kalhotám. Pravidlo páté a poslední: vždy si sbalte i teplejší oblečení pro případ nouze. Stačí jedny kalhoty, triko s dlouhým rukávem a mikina.

Autor: www.press.aspen.pr/gateAutor: www.press.aspen.pr/gate

Zdroj úvodní fotografie: topofmind.sk/de­sigual

Sponzorované odkazy



Štítky: oblečení na dovolenou