Jaký si koupit kabát pro zimu 2014/2015?

Jaký si koupit kabát pro zimu 2014/2015?

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

V zimě se bez kabátu neobejdete. Kabát není levná záležitost, proto byste měly vybrat takový, který vám vydrží pár sezón. Vybírejte tedy podle aktuálních módních trendů, samozřejmě se také musí líbit vám, ale důležitá je také funkčnost.

Co je důležité?

Důležitý je materiál, střih, délka, barva, ale také cena. Skvělé jsou vlněné nebo kašmírové kabáty, které vás dobře chrání před zimou i v těch největších mrazech, špatné nejsou ani podšívky vyplněné peřím. Co se týče barvy platí, že s černou nemůžete udělat chybu. Na druhou stranu není ani špatný nápad si šedivé podzimní a zimní počasí zpříjemnit nějakou tou výraznější barvičkou. Co třeba žlutá, oranžová nebo zelená?

fialový kabát; zdroj: veraal-shop.czfialový kabát; zdroj: veraal-shop.cz

Jaký střih a délku vybrat?

Střih vybírejte podle toho, co je zrovna v kurzu, ale zároveň vám musí kabát dobře sedět. Pokud koupíte o kousek větší, není to na škodu. Můžete si pod něj vzít ještě pořádně teplý tlustý svetr.

Zamyslete se také nad tím, jak dlouhý kabát si můžete dovolit. Platí pravidlo, že čím vyšší postava, tím delší kabát si můžete pořídit. Pokud jste tedy příliš nevyrostla na dlouhou kabát pod kolena zapomeňte. Pro menší postavy se hodí kratší modely. Pokud máte větší prsa nebo bříško volte volnější střih. Zapomeňte také na pásky a vycpávky. Ani příliš zdobné kousky nejsou to pravé pro vás.

kabát s délkou po kolena; zdroj veraal-shop.czkabát s délkou po kolena; zdroj veraal-shop.cz

Pokud máte užší ramena a širší boky, kupte si třeba kabát s výrazným límcem, který horní polovinu těla opticky rozšíří. Jestliže máte opačný problém – tedy široká ramena a úzký pas – volte kabáty střižené do áčka s opaskem.

Důležitá je i délka rukávů

Toto moc žen neřeší, ale měly by. Při zkoušení kabátu vzpažte. Rukáv by neměl odhalovat zápěstí. Poté dejte ruce podél těla. V této poloze by měl okraj rukávu dosahovat do první čtvrtiny dlaně.

černý klasický kabát; zdroj: veraal-shop.czčerný klasický kabát; zdroj: veraal-shop.cz

Úvodní obrázek: veraal-shop.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: kabát dámský, kabát zimní