Povídání o svetrech

Povídání o svetrech

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Svetry, mikiny

Sponzorované odkazy

Podzim je v plném proudu, a mnohdy na lezavý vítr a chlad nás nutí se přiobléci. V žádném šatníku by v těchto dnech již neměl chybět svetr, který patří k základním oděvům chladných dní.

Neopomenutelná součást oufitu

Svetr spolu s šátky, šálkami, kulichy a kotníkovými botkami hraje v současném podzimu hlavní roli. Je příjemným a hřejivým doplňkem jakéhokoliv outfitu, přičemž může být jeho módním doplňkem, detailem a tečkou, která dá celkovému oblečení ten správný grif.

A co je vlastně svetr?

Je to určitý druh oblečení, nejčastěji pletený, a to jak z přírodních vláken, tak z umělých. Bývá využívaný právě v chladnějších ročních obdobích k zateplení těla. Svetry mohu být různé – jedno či více barvených kombinací, vzorované, nebo bez vzorku, se zapínáním na knoflíky, zdrhovadlo anebo přes hlavu. A svetr, jež kryje i krk se nazývá rolákový svetr.

HedgoesoFibres/Flickr.comHedgoesoFibres/Flickr.com

Chladu navzdory

Neberte chladné dny na lehkou váhu a přioblečte se. Nedostatečné oblečení a následné prochladnutí skutečně nestojí za to, abyste pak doma proleželi dny, kdybyste mohli něco podnikat s rodinou a přáteli.

Vybíráme svetr

Svetřík bychom si měli vybrat takový, abychom se v něm cítili dostatečně v teple a také příjemně. Zkrátka abychom nemrzli, a zároveň v něm vypadali šik. Svetr by nám měl dobře padnout, být spíše volnější, abychom se pod něj mohli podvléci halenku či triko s dlouhým či krátkým rukávem.

Podle pocitu a oblíbenosti

Samozřejmě každý rok podléhá nějakým módním trendům. Módní boom se nevyhýbá ani svetrům. Trendy v módě jsou sice dobrým vodítkem, ale měli bychom dát i na vlastní pocity a to, jak se ve svetru cítíme. Co se barevnosti týče, je pěkné držet se právě populárního barevného spektra a toho co frčí. Současná móda se přiklání k pestrosti ve sporty stylu, a tlumeným barvám v eleganci. Ovšem úplně nejlepší je přiklonit se k barvě, která vám podle typu pleti svědčí, a rovněž vybírejte takové barvy, které jsou vaše oblíbené a o nichž víte, že vám sluší.

Ravles/Flickr.comRavles/Flickr.com

Skvělé možnosti současnosti

Svetry jsou v dnešní době na trhu v nejrůznějších variantách a vypadají všechny skvěle, ať jsou sportovní, vzorované, nebo elegantní a jednobarevné. Nabídka je skutečně bohatá, obsáhne svetry výrazné a sytě barevné, s asymetrickými i pravidelnými vzory až po jednobarevné a v tlumených barvách. Je jen na vás, který a kolik kousků si do svého šatníku pořídíte. Navíc se dnes nosí téměř doslova vše ke všemu, a tak variací na outfity je nepřeberné množství. A jen a pouze vy si rozhodnete, jaký svetr si k čemu obléknete.

Úvodní obrázek: Unidexset/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy



Štítky: svetry, chladno, outfit, módní, trendy