Jak vybrat a starat se o punčocháče?

Jak vybrat a starat se o punčocháče?

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Punčocháče některé z nás nesnáší a druhé je milují. Někdy nejsou úplně pohodlné – rolují se, utíkají oka, zařezávají se. Ale opticky prodlužují nohy a pomohou zakrýt i nějaký ten nedostatek na těle. A pokud si chcete vzít v zimě sukni nebo šaty, neobejdete se bez nich.

1. Vyberte správnou velikost

Správná velikost je základ. Nekupujte ani menší ani větší. Nevýhodou samozřejmě je, že si je v obchodě nelze vyzkoušet. Musíte věřit tabulce na krabičce. Držte se své konfekční velikosti. Pokud si nejste jisté, kupte raději o číslo větší.

2. Punčocháče mají více střihů

I u punčocháčů můžete vybírat mezi střihy. Můžete volit nižší střih i vyšší střih. V obchodech najdete i punčochy stahovací, tvarovací nebo dokonce s push-up efektem. Existují i střihy přímo pro těhotné ženy, které jsou vhodné i pro silnější ženy. Pokud ráda nosíte boty s otevřenou špičkou, máme pro vás dobrou zprávu. K dostání jsou totiž i punčochy s volnou špičkou.

bokové punčocháče; zdroj: luxusnipuncochy.eubokové punčocháče; zdroj: luxusnipuncochy.eu

3. Jak je správně obléct?

Máte problém s tím, že se vám punčochy špatně oblékají a trhají se? Oblékejte je v sedě. Před tím se ujistěte, že na rukou nemáte žádný šperk, který by je mohl roztrhnout. Poté je opatrně natáhněte na nohu a rolujeme nahoru asi do půlky lýtek. Špičku nechte trochu volnější, aby ji nemohl proříznout nehet. Potom se můžete zvednout a kalhoty velmi opatrně vytáhnete přes stehna až do pasu.

4. Pozor na praní

Poškodit punčocháče můžete i při praní v pračce, ale neznamená to, že by se v pračce prát nedaly. Jen je nikdy neperte na víc než 40 °C, vysoké teploty ničí elasticitu ve vláknech. Také použijte nějaký šetrnější prášek, takový ve kterém perete třeba spodní prádlo.

punčochy vhodné do bot s otevřenou špičkou; zdroj: luxusnipuncochy.eupunčochy vhodné do bot s otevřenou špičkou; zdroj: luxusnipuncochy.eu

5. Oko? Co s ním?

Pokud je někde, kde zatím nejde vidět, můžete to vyřešit. Nastříkejte na dírku lak na vlasy nebo jí pomažte bezbarvým lakem na nehty. Zastaví se tím, aby oko utíkalo dál.

Úvodní obrázek: luxusnipuncochy.eu

Sponzorované odkazy



Štítky: punčochy, punčocháče