Chystáte se do divadla? Co na sebe?

Chystáte se do divadla? Co na sebe?

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty, Pánské oblečení

Sponzorované odkazy

Po dlouhé době se chystáte do divadla a nevíte co na sebe? Dost záleží zda se jedná o návštěvu Národního nebo nějakého malého divadla s alternativní scénou. V žádném případě by ovšem taková událost neměla být všední záležitostí, takže zvolte něco společenského a samozřejmě slušivého.

Záleží na divadle i představení

Divadel je v dnešní době skutečně mnoho. Najdeme divadla velká i malá, s operou, baletem, činohrou i alternativní scénou. Druh divadla, prostory i denní doba, kdy se představení odehrává, je pro výběr oděvu velmi důležitý. Nejvíce byste se měli zaměřit na oděv pokud se chystáte na premiéru opery, která je většinou honosnější než činohra nebo muzikál. Držte se toho, že pokud míříte do kamenného divadla, oblékněte si něco elegantního. Muži oblek a ženy večerní společenské šaty.

na premiéru opery si vezměte něco honosnějšího; zdroj: topdress.czna premiéru opery si vezměte něco honosnějšího; zdroj: topdress.cz

Co by měli obléct muži?

Do Státní opery se dříve chodilo pouze ve fraku. Dnes už pravidla nejsou tak striktní, takže oblečte třeba černý oblek nebo smoking, kravatu a černé lakované polobotky. Do velkých divadel se určitě také hodí oblek. Černý nebo nějaký tmavý, k němu bílá košile, jednobarevná nebo decentně vzorovaná kravata, tmavé šněrovací polobotky a do nich i tmavé ponožky. V chladnějších měsících přes sebe můžete přehodit delší kabát. Svrchní části oblečení se vždy odkládají v šatně!

smoking pro muže; zdroj: studiochic.czsmoking pro muže; zdroj: studiochic.cz

A jsou tu také menší činoherní divadla. Zde se už pomalu dostáváme v džínám. Do těchto divadel můžete přijít v méně formálním a trochu ležérnějším oblečení. Zkuste kalhoty s košilí a blejzrem. Kravatu mít nemusíte. Můžete si obléknout klidně džíny, ale i zde pozor. Měly by být tmavé, rovné, a rozhodně ne s nápisy, nášivkami, výšivkami, šisováním atd. Obou můžete polobotky nebo mokasíny, nikdy ne tenisky.

A co ženy?

Do Státní opery jedině večerní společenské šaty. Do větších divadel můžete obléknout i malé černé tedy krátké šaty nebo koktejlky. V menších divadlech nic nezkazíte ani sukní s halenkou nebo kalhotami. I zde je možné si obléknout džíny, ale platí stejná pravidla jako u mužů.

kostýmek do divadla; zdroj: hiphopdesign.czkostýmek do divadla; zdroj: hiphopdesign.cz

Úvodní obrázek: topdress.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: společenské šaty