Co do tanečních? Inspirujte se!

Co do tanečních? Inspirujte se!

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Plesová sezona se pomalu ale jistě blíží, stejně jako kurzy tanečních. Chystáte se letos vyrazit také na nějaké lekce tance? I když třeba již uplynulo od vašich prvních tanečních několik let, můžete to zkusit i tak!

Existují totiž taneční pro dospělé, a na nich si lze taneční kroky připomenout. Kromě toho, že si občerstvíte své kroky, důležitý je také výběr šatů.

Šaty Lady V London Teal Rose Floral Collage Tea, 1.890,– Kč, Blanka StrakaŠaty Lady V London Teal Rose Floral Collage Tea, 1.890,– Kč, Blanka Straka

Taneční jsou, když…

Taneční pro středoškoláky, tedy ty základní taneční začínají koncem září a končí v lednu. Ve stejném termínu začínají i taneční pro dospělé. V kurzech se lze naučit základní kroky ze standardních a latinskoamerických tanců. Nejčastěji jsou to waltz, tango, valčík, rumba, samba a salsa a další.

pánský oblek do tanečníchpánský oblek do tanečních

Základní taneční pak mívají zhruba v polovině trvání první prodlouženou a na závěr slavnostní ples neboli tzv. věneček. A komu nestačí pouze základní taneční, může pokračovat v pokročilých tanečních, anebo dalších speciálních lekcích. A věděli jste, že existují i kurzy svatebních tanečních pro všechny svatebčany (včetně ženicha i nevěsty) když se potřebují naučit pár základních kroků?

Šaty Lady V London Damask Tea, 1.890,– Kč, Blanka StrakaŠaty Lady V London Damask Tea, 1.890,– Kč, Blanka Straka

Co na sebe, aneb jaké šaty do tanečních?

Když čtete pozvánky do tanečních kurzů, doporučuje se společenské oblečení. Pro pány většinou tmavý oblek, případně košile a tmavé kalhoty (ideální barvou je tmavě hnědá či modrá) a pro dámy společenské šaty. Ale co si pod tím ve skutečnosti představit?

Pro základní taneční

Určitě se nehodí dlouhé šaty na běžné lekce. Mohlo by se stát, že budu hodně pošlapané, a navíc v nich neuvidíte dobře své nožky a kroky, jež se budete učit. Ono to občas vypadá (když je více nezkušených lidí pohromadě na parketě) spíše jako zápas než jako tanec. A tak by dlouhé šaty mohly lehce přijít k nějaké újmě.

Šaty Dolly and Dotty Anna Stripe Red White, 1.290,– Kč, Blanka StrakaŠaty Dolly and Dotty Anna Stripe Red White, 1.290,– Kč, Blanka Straka

Ideální jsou proto šaty v délce ke kolenům, nebo pod kolena. Ty vám nebudou bránit v pohybu a zároveň nejsou tak krátké, abyste si způsobily nějaký trapas. Důležité je, aby šaty skvěle seděly, byly pohodlné a při pohybu zůstaly na svém místě.

Vlevo šaty Nife Merci Black, 1.290,– Kč, vpravo šaty Lindy Bop Lisette Black, 1790,– Kč, obojí Blanka StrakaVlevo šaty Nife Merci Black, 1.290,– Kč, vpravo šaty Lindy Bop Lisette Black, 1790,– Kč, obojí Blanka Straka

Taneční pro dospělé

U tanečních kurzů pro dospělé se ji doufá v malou znalost a elán do nových kroků. Tento druh tanečních navštěvují často páry kvůli určité pro ně důležité společenské akci, např. plesu, svatbě v rodině, atp. Partneři se většinou znají a chtějí, aby jim to společně na parketu ladilo. Na lekcích bývá méně tanečníků než v základních tanečních pro středoškoláky. S výběrem šatů do těchto tanečních se můžeme tudíž trošku odvázat.

Zdroj foto: www.blankastraka.cz

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Blanka Straka, společenské šaty, šaty do tanečních, plesová sezóna, taneční, boty, šaty, oblek