Reebok: sportovní móda pro každý den

Reebok: sportovní móda pro každý den

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské spodní prádlo, Džíny, Jeans, Rifle, Oblečení – eshopy, Pánské oblečení, Svetry, mikiny, Topy, trička, tílka, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Reebok je americká společnost vyrábějící sportovní oblečení, obuv a vybavení. Je to globální obuvní a oděvní společnost, od roku 2005 dceřiná společnost firmy Adidas. Značka vyrábí a distribuuje kondiční a sportovní předměty včetně bot, sportovního oblečení, doplňků, a tréninkového zařízení. Je oficiální obuvním a oděvním sponzorem UFC, CrossFit a Les Milles.

Značku Reebok (což znamená v jazyce afrikaans „srnka“), založil roku 1895 Joseph William Foster v Boltonu u Manchesteru ve Velké Británii. Jeho rodinná firma dodávala sportovní obuv závodníkům LOH 1924.

Jak to bylo dál?

Roku 1958 pak dva Fosterovi vnuci znovuobnovili slávu značky Reebok a roku 1979 se stal jejich distributorem v USA Paul Fireman. Roku 1981 ovládla firmu Reebok USA v Cantonu (Massachusetts) britská firma Pentland a její ředitel Stephen Rubin jí svými nápady i obchodní politikou dovedl k úspěchu.

Značce velmi prospěla petsrost, kterou do ní Rubin vnesl. Zejména pestře barevná obuv pro aerobik pro ženy měla veliký úspěch. Roku 1986 vstoupila firma na newyorskou burzu a její světový obrat činil téměř miliardu dolarů. Když odezněla móda aerobiku, začal Reebok vyrábět obuv pro basketbal a také technologie Reebok Pump zaznamenala obrovský úspěch. Byly to elegantní sportovní boty s malou vzduchovou pumpičkou, takže nahuštěná bota výborně přiléhala k noze.

Reebok současnosti

Firma dále rozšiřovala sortiment, například o tenisky, a získala výhradní práva na trička klubů americké první ligy hokeje, basketbalu a dalších sportů, které sponzorovala dodávkami obuvi. Sponzorovala řadu vynikajících sportovců (Venus Williams, Thierry Henry, Andrij Ševčenko aj.) i klubů, postupem času se však začala věnovat hlavně vybavení pro fitness a rekreační sporty. Přesto je například v hokejovém vybavení vedoucí světovou značkou.

Od roku 2006 je dceřinou firmou německé firmy Adidas a od roku 2012 je generálním ředitelem Matthew H. O'Toole. Značka Reebok alias srnka, je v současnosti renomovaným výrobcem sportovního oblečení a obuvi. Zkusíte si vybrat z našich tipů značky Reebok? Jsou převážně v bílém provedení.

Reebok TS Utility Jacket

Originální černošedá pánská bunda TS Utility Jacket pro podzimní či jarní období s kapucí a předními kapsami, je vyrobena ze 100% nylonu. Sportovně elegantní kousek od značky Reebok má porvedení se šedivým all over motivem. Cena bundy činí 2 349 Kč.

Reebok TS Fashion Layering Skirt

Bílá dámská sportovní dlouhá sukně s názvem Reebok TS Fashion Layering Skirt, ze 100% nylonu od značky Reebok má decentní černé logo, na levé nakládané a velkorysé boční kapse, širokou popruh k regulaci v pase a midi délku. Vyjde na 1 649 Kč.

Reebok Kung Fu Panda Hoodie

Bílá pánská od značky Reebok pojmenovaná Kung Fu Panda Hoodie je 100% bavlněný kousek z edice Kung Fu Panda. Mikina má barevné motivy na hrudi a zádech, kapuci a klokaní kapsu. Stojí 1 399 Kč.

Reebok TS Edgewrks Pant

Světle šedivé dámské tepláky TS Edgewrks Pant od značky Reebok mají postranní kapsy a decentní logo. Pohodlný elastický pas doplňují kapsy na ruce, kapsa na stehnu s logem a elastické manžety. Kousek ze 100% polyesteru vyjde na 1 549 Kč.

Sponzorované odkazy



Štítky: Reebok, sportovní móda, dámská móda, pánská móda, značková móda, oblečení