Slamáky: Letní kloubouky pro muže i ženy

Slamáky: Letní kloubouky pro muže i ženy

Kategorie: Čepice, klobouky

Sponzorované odkazy

Když se řekne slamák, představíte si venkovana na poli s kloboukem na hlavě? Ano, kdysi byl tento tvar asi nejznamnější. Existují ale také slamáky skutečně elegantní, které dokáží visáž nápaditě doplnit a oživit. Slamáky jsou spojeny s létem. Proto je nejvhodnější kombinovat tyto klobouky s letním, neextravagantním oblečením, u kterého vynikne jejich jednoduchost a přirozená krása. V parných letních dnech navíc oceníte jejich vzdušnost.

Obvyklým materiálem slamáků by měla být nahuštěná sláma a jiné trávy tak, aby působily důmyslně a celistvě. Každý slamák by měl být nahoře jemně promáčknutý a v přírodních barvách. Často býva doplněn jemným proužkem látky, nebo malou sponou. Pozor ale na křiklavé barvy a zbytečnosti. Slamáky to kazí a ničí jejich jednoduchou originalitu. Na rozdíl od ostatních klobouků a čepic, slamáky sluší i těm, kteří musí obvykle dlouho vybírat a zkoušet, co jim sluší.

Muži nosící slamák navíc působí velmi ležérně a sebevědomně, ale i roztomile a rošťácky. No řekněte, který muž by tohle nechtěl. Slamáky jsou a budou vždy součástí módy a záleží jen na vás, kdy si najdou cestičku do vašeho šatníku.

A pokud si i přesto myslíte, že slamáky jsou pro vesničany, tak věřte, že i celebrity, Louise Vuitton nebo Gucci, zařadily tyto slušivé kloboučky do svých šatníků a kolekcí.

zdroj fotografií: http://www.emko-obleceni.cz, http://www.hubatacernoska.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: klobouky, kloboučky, slamáky, slamák, letní klobouky, letní klobouk