Dětské zimní oblečení: Funkčnost a kvalita nade vše

Dětské zimní oblečení: Funkčnost a kvalita nade vše

Kategorie: Čepice, klobouky, Oblečení – eshopy, Šály, rukavice, čepice, Svetry, mikiny, Zimní boty

S koncem léta přicházejí nám dobře známé starosti. Sychravé počasí a stále nižší a nižší venkovní teploty si žádají adekvátní reakci. Ať už se budeme připravovat na blížící se zimní období jakkoli, jednu věc nelze za žádných okolností podcenit, a tou je samozřejmě výběr správného zimního oblečení. Zvláště důležité je toto téma v případě dětí. Dětské zimní oblečení musí vzhledem k vyšší náchylnosti našich potomků splňovat mnohá pravidla. Je to především funkčnost a kvalita materiálů, které rozhodují o tom, zdali se děti budou ve svém oblečení cítit pohodlně a ochrání před nástrahami, jež zimní radovánky provázejí.

Zejména svrchní vrstvu zimního oblečení, tedy bundy, oteplovačky či kombinézy je nezbytné volit tak, aby byly dobře zateplené a nepromokavé. Toto je základní pravidlo, kterého by se každý rodič měl přidržovat. V sázce totiž není nic jiného než zdraví dětí, které umí pěkně potrápit i dospělé. Aby oblečení dobře odolalo sněhu, vodě, větru i chladu, musí být použity k výrobě kvalitní materiály. Funkčnost pak zajistí takzvané zátěry či speciální membrány. Zatímco výroba prostřednictvím zátěru je levnější a spolehlivě vodě odolná úprava, již tolik nestačí v prodyšnosti a odvádění potu. Naopak membrány jsou samozřejmě dražší variantou, avšak tento nedostatek kompenzují. Umožňují totiž větrání „zespod“ oblečení , aniž by tak ovšem byla snížena schopnost udržování tepla. To je důležité pro aktivní pohyb dětí, kterého si v zimním období užijí více než dost.

Bundy, teplovačky či termoprádlo

K základnímu sortimentu dětského zimního oblečení pak patří dětské bundy, dětské oteplovačky a stále populárnější termoprádlo. Zajímavou alternativu prvně jmenovaným pak představují dětské kombinézy čili overaly, při jejichž pořizování ušetříte a nemusíte si tolik lámat hlavu s případným sladěním vrchního a spodního dílu. I o to nakonec u dětské módy přece jde. Termoprádlo disponuje všemi výše uvedenými vlastnostmi, co se kvalitního a funkčního oblečení týče – udrží potřebnou teplotu a přitom větrá. Zvláště v případě zimních sportů je to velmi doporučení hodná investice. Pod bundu ještě funkční mikinu, na hlavu teplou čepici a na ruce nepromokavé rukavice a dílo je dokonáno. Dětské zimní oblečení máte pořízeno a s takovou výbavou už vaše dítě může zažívat jedno dobrodružství za druhým.

Kvalitní zimní oblečení pro děti nabízí finská značka Reima. Objednávat si její sortiment můžete na oficiálních stránkách specializovaného českého prodejce Skibi.cz.

zdroj: Skibi.cz

Štítky: dětské oblečení, zimní oblečení pro děti, dětské zimní oblečení, dětské oblečení na zimu, bundy, mikiny, čepice, rukapivce, dětské bundy, dětské oteplováky, dětské oteplovačky, rukavice, Reima, Skibi