Tenisky Puma: Recyklovaný zázrak, ale i osvědčený vzhled

Tenisky Puma: Recyklovaný zázrak, ale i osvědčený vzhled

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Puma se pomalu, ale jistě stává značkou luxusních tenisek. Nyní se objevila nová kolekce tenisek navržených ve spolupráci se Stefani Pilati z módní značky Yves Saint Laurent. Exklusivně navržené pánské tenisky Puma jsou dostupné v černé kůži a semiši, šedé kůži a semiši. Eko-uvědomění je módním postojem na celém světě, a tak jsou tyto fantastické boty vyrobeny z recyklovaných plastových tašek.

Soutěž

V listopadu se konala velmi zajímavá soutěž, jež byla zahájena u Remade (in Chile) Zaměřila se na návrhy studentů, kteří vlastnili kreativitu výrobků využívající tenisky Puma. Výsledky soutěže byly vystaveny od listopadu do prosince roku 2008 a tak každý měl šanci vidět život recyklovaných tenisek. První cena byla odměněna lampou vyrobenou z recyklovaných tenisek Puma, druhá oceněná odešla v korzetových šatech a třetí oceněný s hmyzem z tenisek.

Histore společnosti Puma

V roce 1924 se v Německu začal po první světové válce obnovovat a rozvíjet obuvnický průmysl. Jejich součástí se stala společnost dvou bratrů Adolfa a Rudolfa Dasslerových.

Firma dostala název Gebrüder Dassler Schuhfabrik (obuvní továrna bratrů Dasslerů). Týmová práce bratrů Dasslerových trvala 20 let, do té doby než se mezi nimi objevili neshody. Adolf se rozhodl, že jeho část bude prosperovat pod názvem Adidas a Rudolf si vybral svůj první název pro firmu Ruda. Ovšem tento název se mu nelíbil, proto firmu v brzké době přejmenoval na Puma. Tím se rozjela obrovská síť obchodů, které začaly prodávat dodnes známé boty Puma.

Rudolf začal jako svůj první model obuvi vyrábět boty s názvem Puma Atom. Byly to první kopačky této značky a fotbalové týmy se začaly o kvalitní sportovní boty zajímat. Tím se rozjel ekonomický vzrůst společnosti. Dodnes patří boty Puma k nejžádanější a zároveň k nejprodávanější sportovní obuvi na celém světě. Boty jsou navržené tak aby poskytovaly luxus a pohodlí s důrazem na design a použitelnost. V dnešní době se Puma neomezuje pouze na boty, ale vyrábí i různé oblečení a doplňky pro sportovce.

zdroj: http://www.puma.com/, www.stylefrizz.com

Sponzorované odkazy



Štítky: tenisky, Puma,