Sluneční brýle. Jaké jsou letos in?

Sluneční brýle. Jaké jsou letos in?

Kategorie: Brýle

Sponzorované odkazy

Sluneční brýle jsou v létě nezbytné. A to nejen u moře či na horách, ale i ve městě. Paprsky, které vás svítí do očí nejsou rozhodně nic příjemného. A navíc to není ani nic zdravého, protože sluneční záření škodí očím.

Sluneční brýle vaše oči chrání nejen před UV, ale i prachem, pískem a jinými nečistotami. V neposlední řadě jsou i skvělým módním doplňkem. Proč si je tedy nepořídit? Někteří z vás můžou oponovat tím, že vám žádné nesluší. To je ale chabá výmluva. Typů slunečních brýle je dost. Určitě se tedy najdou nějaké, které vám slušet budou.

„mouchy“; zdroj: nakupnicentrum.cz„mouchy“; zdroj: nakupnicentrum.cz

Vybírejte podle tvaru obličeje

Než se začnete poohlížet po typech, měla byste začít sama u sebe. Důležité je jaký máte tvar obličeje.

Pro oválný či srdcovitý tvar obličeje se hodí velké brýle, kterým se říká „mouchy“, špatnou volbou nejsou ani „lennonky“. Oválnému obličeji také sluší hranaté brýle. Takovým univerzálním tvarem brýlí, které sluší téměř každému můžeme označit oválné brýle.

Typy brýlí, které jsou letos in

Aviatorky (pilotky)

Tyto brýle jsou v módě už řadu let, jsou zkrátka nadčasové. Sluší téměř všem a jsou vhodné ke sportovnímu, ale i elegantnímu oblečení. Stylově vypadají se zrcadlovými skly.

pilotky; zdroj: queens.czpilotky; zdroj: queens.cz

Wayfarer

Tyto brýle pocházejí už z 60. let a proslavily je hvězdy filmového plátna jako James Dean, Audrey Hepburn atd. Jsou velmi oblíbené hlavně u mladší generace. Trendem sezóny jsou opět zrcadlová skla.

wayfarerky; zdroj: queens.czwayfarerky; zdroj: queens.cz

Lennonky

Asi každý ví, kdo tento typ brýlí proslavil. Nesluší každému, ale pokud zrovna vám ano, hned si je pořiďte. Pro toto léto v nich budete rozhodně v kurzu.

Hipsteři a nerdi

Jedná se o výstřelek instagramové komunity. Brýle jsou ovlivněny 70. lety. Módní jsou tónovaná skla se sépiovým efektem, růžová skla či dřevěné obroučky.

Experimentujte…

Pokud chcete mít něco opravdu extravagantního či chcete vyčnívat, můžete zvolit zlaté obroučky nebo brýle ve tvaru srdíčka či hvězdy. Můžete také zvolit motýlí nebo kočičí styl, který proslavila Marilyn Monroe.

srdíčkové brýle pro odvážné; zdroj: ptakoviny.bizsrdíčkové brýle pro odvážné; zdroj: ptakoviny.biz

Úvodní obrázek: flickr.com/Arturo Donate

Sponzorované odkazy



Štítky: sluneční brýle