I při běhání můžete být trendy

I při běhání můžete být trendy

Kategorie: Legíny, Topy, trička, tílka

Sponzorované odkazy

Pokud běháte nebo děláte nějaký jiný sport, musíte na to mít správné oblečení. Samozřejmě, že běhat se dá i ve vytahaných teplácích a starých teniskách, ale rozhodně Vám to nikdo nedoporučí – hlavně tedy ne ty staré „sešmajdané“ tenisky. Pokud to s běháním myslíte vážně a opravdu se tomu chcete věnovat, pořiďte si kvalitní obuv na běh a rozhodně zapřemýšlejte i o legínách, tílku, sportovní podprsence atd. Můžete sehnat opravdu hezké kousky, ve kterých se vám poběží mnohem lépe.

běžecké triko; zdroj: sport4.czběžecké triko; zdroj: sport4.cz

Na co se zaměřit?

Obuv

Vybírejte podle toho zda jste začátečník či pokročilejší běžec. Bota musí být dobře tvarovaná, aby podpírala klenbu chodidla. Také je nutné opravdu pečlivě vybírat velikost, aby vás potom při běhu netlačily. Barvu si vyberte jakou chcete, ale chybu určitě neuděláte se zářivými nebo neonovými botkami. Jsou trendy a navíc v nich budete dobře vidět.

Podprsenka

Na běh vyberte podprsenku s výztuhou, která zpevní hrudník. Výztuha může být přes celý zadní i přední díl nebo jsou vyztužené jednotlivé košíčky. Pokud jste majitelka větším prsou, volte druhou variantu. Pozor na výběr velikosti. Nesmí být příliš volná, ale ani nesmí škrtit – v obou případech nebude plnit svůj účel.

Tříčtvrťáky či legíny

Kalhoty na běh jsou také důležité. Jestli vyberete dlouhé nebo krátké je jen na vás. Můžete je stříhat třeba podle počasí. Co je ale velmi důležité je opět velikost. Musí vám perfektně sedět a hlavně se nesmí stahovat z pasu. To je potom celkem nepříjemné a z běhu nebudete mít vůbec žádnou radost. Nosí se jak jednobarevné, tak i s různými geometrickými potisky či s výraznými barvami.

běžecké tříčtvrťáky; zdroj: sport4.czběžecké tříčtvrťáky; zdroj: sport4.cz

Lehká bundička

Ta se může hodit v každém ročním období. Chrání vás před větrem i nepředvídatelnou přeháňkou. Musí být lehoučká, voděodolná a prodyšná. Neměla by lepit na nahou kůži a hlavně by měla mít takový střih, který nebrání volnému pohybu. S bundičkou se můžete trochu odvázat. Zvolte třeba růžovou nebo fialovou.

lehká běžecká bunda; zdroj: sport4.czlehká běžecká bunda; zdroj: sport4.cz

Dále si můžete pořídit na běh speciální trička nebo tílka, šortky, ponožky, ale klidně i sukni a další.

Úvodní obrázek: sport4.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: sportovní oblečení