BIO móda je stále populárnější

BIO móda je stále populárnější

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Svetry, mikiny, Topy, trička, tílka

Sponzorované odkazy

Pojem bio potraviny zná už asi každý. Ale víte co je bio móda? Jedná se o oblečení z bio bavlny a dalších přírodu šetřících materiálů. Množství obchodů, které nabízí tyto produkty roste stejně jako zájem o ně. Proč je o ně zájem a pro koho jsou především určeny?

Proč bio?

Možná vás napadlo, že samotná bavlna je přece také přírodní materiál. Ano, bavlna je přírodní materiál, ale její pěstování je řekněme nestandardní. Čím? Představte si, že na výrobu jednoho trika je potřeba 140 gramů hnojiv a pesticidů (některé z nich jsou karcinogenní) a 1000 litrů vody. Bavlna zabírá cca 2,5 % z obdělávané půdy, ale zároveň spotřebuje 24 % insekticidů. Čísla jsou to rozhodně znepokojující. Pokud je spotřebováno tolik pesticidů, hnojiv a vody na jeden kus oblečení z našeho šatníku, co potom celý šatník?

bio mikina; zdroj: rapanui.czbio mikina; zdroj: rapanui.cz

Bio bavlna šetří přírodu a je „fair“

Mnozí z nás raději sáhnou po oblečení, které je vyrobeno ekologicky šetrnou cestou. To je hlavním důvodem proč se bio oblečení stává populárnějším. Většina ekologických neboli bio produktů je spojena i s „fair“ přístupem k celému výrobnímu procesu. Jde tedy i o sociální a etická hlediska. Při zakoupení bio trička si můžete být jisti, že se na jeho výrobě nepodíleli malé děti nebo že zaměstnanci dostali vyplacenou férovou mzdu.

Pro atopiky a alergiky ideální

Pokud jste vy nebo vaše děti atopici nebo alergici, je pro ně bio móda velice vhodná. Tyto materiály jsou zpracovány přírodní cestou a jsou prodyšné, příjemné na nošení a nedráždí pokožku. Nemusíte se je ani bát normálně prát v pračce.

bio oblečení existuje i pro nejmenší; zdroj: urban-shop.czbio oblečení existuje i pro nejmenší; zdroj: urban-shop.cz

Bio se nevyhýbá ani obuvi

S bio bavlnou se můžete setkat i v obuvnictví. Tedy vy konkrétně je asi nosit nebudete, ale vaše děti budou určitě spokojeny. Jedná se o výrobu dětských capáčků.

Úvodní obrázek: rapanui.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: oblečení, bio