Nebojte se metalických odlesků!

Nebojte se metalických odlesků!

Kategorie: Dámské oblečení, Legíny, Tašky a kabelky, Topy, trička, tílka

Sponzorované odkazy

S metalickými odlesky rozhodně zazáříte – a to doslova. Možná se bojíte, že jsou příliš odvážné. Ale stejně jako třeba u kůže platí, že se nemusíte do tohoto módního trendu obléknout celé od hlavy k patě. Vlastně to určitě nedělejte. Jak se obléknout do metalických odlesků, aby vám to slušelo?

Méně je někdy více

Možná vám metalické odlesky připadají vhodné spíš na ples nebo párty. Ale pokud víte, jak na to, můžete si nějaký ten kousek vzít klidně do města, na rande i do školy nebo práce. Můžete začít s nějakým menším nenápadnějším doplňkem – třeba kabelka nebo boty. Pokud se vám tento styl zalíbí můžete „přitvrdit“ a obléknout si metalický top, sukni nebo legíny. Nikdy se ale neoblékejte do metalických odlesků celá. Vypadalo by to komicky.

metalická kabelka; zdroj: lindex.commetalická kabelka; zdroj: lindex.com

Pozor na střih

Tyto metalické látky mají jednu nevýhodu. Pokud sáhnete po nevhodném střihu, přidají vám navíc pěkných pár kil. To tedy platí hlavně u kalhot a sukní. Takže nejdřív vyzkoušejte a pokud se v daném kousku nebudete cítit, nekupujte ho. Věřte, že doma před zrcadlem to lepší nebude.

stříbrné legíny pro dokonalé postavy; zdroj: damske-obleceni.comstříbrné legíny pro dokonalé postavy; zdroj: damske-obleceni.com

Zlato nebo stříbro?

Tady se názory módních expertů trochu rozchází. Tedy látky jsou v pořádku zlaté i stříbrné. Jde o jejich kombinování. Jedni navrhují jejich mix. Například zlaté kalhoty a stříbrné psaníčko. Druzí jsou zastánci použití vždy jen jedné z těchto barev. Například obléknout zlatou sukni, zlaté lodičky a doplnit už jen jednoduchým bílým topem.

metalické boty; zdroj: socialvixen.commetalické boty; zdroj: socialvixen.com

S jakými barvami kombinovat?

Ať už se jedná o zlatou, stříbrnou nebo bronzovou, musíte ji zkombinovat s dalšími kousky outfitu. Nebojte se toho. Určitě neuděláte chybu, když sáhnete po bílé nebo krémově barvě. Třeba zlatá vypadá s bílou nebo krémovou výborně. Můžete samozřejmě vyzkoušet i něco odvážnějšího. Ale je nutné to nejdříve dobře promyslet a vyzkoušet před zrcadlem.

Úvodní obrázek: fashiondays.sk

Sponzorované odkazy



Štítky: dámské oblečení