Marsala aneb hnědočervená je barvou roku 2015

Marsala aneb hnědočervená je barvou roku 2015

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty, Topy, trička, tílka

Sponzorované odkazy

Každý rok je spojen s nějakou barvou. Ta zaplaví obchody, módní mola a poté také samozřejmě váš šatník. Která je to letos? Tento rok se tímto označením může pyšnit barva s názvem marsala. Hnědočervená barva, která vyzařuje sebedůvěru a stabilitu.

šaty v barvě marsala; zdroj: brit.cošaty v barvě marsala; zdroj: brit.co

Jak se určuje barva roku?

Přemýšleli jste někdy o tom kdo, kde a jak určuje barvu pro jednotlivé roky? Je to práce pro Pantone Color Institute sídlící v Americe. Skládá se z návrhářů, designerů, vizážistů, floristů atd., kteří se dvakrát do roka sejdou a dávají dohromady doporučenou barevnou paletu. Vychází z politických událostí, stavu ekonomiky, z nálad ve společnosti atd. Marně si snažíte vzpomenout, které barvy byly zvoleny v minulých letech. Za posledních pět let to byly následující:

2010 – tyrkysová

2011 – citrónová

2012 – mandarinková

2013 – smaragdově zelená

2014 – zelenomodrá

Jaká je marsala?

Tato barva dostala jméno podle červeného vína pocházejícího ze západu ostrova Sicílie. Hnědočervený nebo chcete-li hnědočervená je zemitá barva, která působí velmi sofistikovaně, decentně, svůdně a zároveň hřejivě. Je velmi vhodná i pro využití v interiéru. V matném provedení vás přivádí k přírodě, naopak lesklé povrchy dávají nábytku nádech luxusu.

v barvě marsala najdete i sportovní oblečení a obuv; zdroj: popname.czv barvě marsala najdete i sportovní oblečení a obuv; zdroj: popname.cz

S čím marsalu nosit?

Jestliže se chystáte si nějaký kousek v této barvě pořídit, určitě přemýšlíte nad tím s čím bude vypadat dobře. Ideální je marsalu kombinovat s neutrálními odstíny šedé a nebo naopak s jasnými barvami, třeba se žlutou, zlatou, zelenou nebo tyrkysovou. Dobře vypadá i kombinace se zlatými šperky.

Možná, že se vám marsala na první pohled nebude zdát nijak atraktivní barvou, ale sluší téměř každému, což je její velká výhoda. A nemusíte si ji jen oblékat na sebe, uplatnění najdete i v kosmetice. Růže na tváře, oční stíny, laky na nehty, rtěnky nebo barvy na vlasy v barvě marsaly najdete v každé drogerii.

lak v barvě marsala; zdroj: kosmetika-ib.czlak v barvě marsala; zdroj: kosmetika-ib.cz

Úvodní obrázek: brit.co

Sponzorované odkazy



Štítky: dámské oblečení