Jak se připravit na ples?

Jak se připravit na ples?

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty, Šperky, Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Vypravit se na ples zabere i pár hodin času. Ale než se vůbec začnete vypravovat, musíte si sehnat šaty, boty, šperky, psaníčko, vybrat účes i líčení. A na to potřebujete někdy i týdny, takže začněte včas.

Šaty

Prvním pravidlem pro výběr šatů je, že se v nich musíte cítit dobře a jistě. Jestliže vás bude něco škrtit, tlačit nebo si budete stále hlídat výstřih nebo vysoký rozparek, budete akorát otrávená.

Jestliže máte postavu modelky můžete si na sebe obléct v podstatě cokoliv, jen ne minišaty. Příliš krátké šaty se na ples nehodí. Pro boubelky jsou ideální antické volné šaty, a pro ženy menšího vzrůstu se hodí asymetrické střihy. Třeba šaty na jedno rameno jsou skvělé, protože opticky prodlužují.

růžové šaty; zdroj: i-moda.czrůžové šaty; zdroj: i-moda.cz

A co barva šatů? Na plesech uvidíte mnoho barev od černé, bílé přes rudou nebo modrou až po šedou. Opět platí, že nejlepší je taková barva, ve které se cítíte dobře a hodí se k vašemu typu. Mohou být jednobarevné, ale také vícebarevné. Mladé ženy se nemusí bát ani výrazných barev.

Doplňky a šperky

Na plesy se nenosí velké kabelky, ale malá psaníčka. Psaníčko by mělo ladit s outfitem, buď s botami (o plesových botách více zde) nebo s barvou šatů.

psaníčko nesmí chybět; zdroj: modnidoplnky.czpsaníčko nesmí chybět; zdroj: modnidoplnky.cz

Méně je někdy více. Prostě to se šperky nepřehánějte. Jestliže máte zdobné šaty, není potřeba mít ještě výrazné šperky. Pokud jsou vaše šaty jednoduché můžete si šperků dovolit více. Náhrdelníky, náušnice i náramky se na ples hodí.

Účes a líčení

Účes si můžete udělat sama, ale pokud si nejste jistá jaký zajděte ke kadeřníkovi. Ten bude vědět, co vám bude slušet. Na plesech často uvidíte ženy s vyčesanými vlasy do drdolů, ale můžete je mít klidně i rozpuštěné. Záleží na vašich šatech a celém outfitu.

vlasy budou vypadat dobře rozpuštěné i v drdolu; zdroj: i-moda.czvlasy budou vypadat dobře rozpuštěné i v drdolu; zdroj: i-moda.cz

V běžném životě není příliš příležitostí pro výraznější make-up. Ale ples je pro to přímo stvořený. Neznamená to, že se musíte zmalovat a použít všechna líčidla, která máte doma. Ale můžete použít odvážnější barvy stínů nebo rtěnky, které se na běžný den moc nehodí.

Úvodní obrázek: modnidoplnky.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: plesové šaty