Jak se obléknout podle „creative black tie“?

Jak se obléknout podle „creative black tie“?

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty, Pánské oblečení, Šperky

Sponzorované odkazy

Jdete v blízké době na nějakou společenskou akci a přišla vám pozvánka s dress codem? Většinou se objevuje black tie, white tie, semi-formal a další. S těmito pojmy byste si nejspíš poradili, ale co na sebe v případě creative black tie?

Co je creative black tie?

Důležité a zároveň tak trochu záchranou je slovíčko creative. Je to fajn příležitost obléknout se formálně podle pravidel, ale současně si s outfitem i trochu pohrát a zapojit vlastní kreativitu. Ta by ovšem měla být směřována hlavně na doplňky. Creative black tie totiž vyžaduje stejně jako black tie, aby muži měli smoking a ženy dlouhé večerní šaty – tyto pravidla dodržujte.

vzít si můžete třeba tyto šaty; zdroj: rc-saty.czvzít si můžete třeba tyto šaty; zdroj: rc-saty.cz

Nenechte se zmást černou

Ačkoli na pozvánce bude stát cretive black tie neznamená to, že musíte nutně přijít v černé barvě. Ale určitě volte odstíny decentnější, které se budou hodit vzhledem k příležitosti. Chybu neuděláte třeba s kovovými odstíny, tmavě modrou, vínovou atd. Také muži si mohou dovolit nějaké výraznější barvy své košile. Zvolte třeba modrou nebo temně fialovou. Určitě se vyhněte neonovým barvám, ty jsou opravdu nevhodné.

muži si mohou pořídit zajímavé manžetové knoflíčky; zdroj: knoflickymanzetove.czmuži si mohou pořídit zajímavé manžetové knoflíčky; zdroj: knoflickymanzetove.cz

Ženy to mají jednodušší

Obléknout se a zároveň splnit požadavky pro creative black tie je mnohem jednodušší pro ženy než pro muže. V obchodech i na internetu se dá objevit spousta krásných, zajímavých a kreativních kousků, které si mohou dámy obléknout. A i doplňků mají ženy mnohem více než muži. Mohou volit náušnice, prsteny, náramky, čelenky, rukavičky nebo psaníčka. Muži takové možnosti nemají.

Jaké možnosti mají muži?

Pánové si co se doplňků týče musí vystačit s kravatou, motýlkem a manžetovými knoflíčky. Další možností je nechat si ušít oblek na míru. Oblečení si mohou navrhnout sami pokud jsou tedy kreativní a nebo jim pomůže šikovná krejčová nebo krejčí. Co říkáte třeba na saténové prvky – kapsa saka, klopa a další? Anebo zkuste velmi módní dřevěné motýlky.

košile se zajímavými detaily; zdroj: kosile.pontte.eukošile se zajímavými detaily; zdroj: kosile.pontte.eu

Úvodní obrázek: rc-saty.cz

Sponzorované odkazy



Štítky: dámské oblečení, pánské oblečení