Vybíráme náušnice podle tvaru obličeje

Vybíráme náušnice podle tvaru obličeje

Kategorie: Šperky

Chcete si udělat radost novým šperkem, ale nejste si jisti, který typ náušnic bude pro vás ten pravý? Náušnice lze vybírat podle několika kritérií. V první řadě je důležité, aby se náušnice opravdu líbily a nebyly při nošení nijak nepříjemné.

Náušnice můžete vybírat také podle příležitosti, oblíbené barvy nebo podle momentální nálady. Na co byste ovšem neměly při výběru náušnic zapomenout, je typ vašeho obličeje. Krásné náušnice dokáží upoutat na první pohled a jsou dokonalou tečkou za každým outfitem.

Co když si nevyberete správně a náušnice nebudou lichotit vašemu obličeji? Máte kulatý obličej a přemýšlíte nad výraznými kruhy? To asi nebude to pravé pro vás. Ale jaké náušnice tedy vybrat?

Kulatý obličej

Pokud jste majitelkami kulatého obličeje, měly byste vybírat takové náušnice, které opticky prodlouží váš obličej. Kulaté obličeje se nedoporučuje kombinovat s kulatými tvary náušnic, které by mohly jeho kulatost ještě zvýraznit.

Také nejsou vhodné ani příliš malé a drobné náušnice. Ideální volbou budou visací náušnice, které kulatý obličej opticky prodlouží nebo náušnice trojúhelníkové a obdélníkové.

Čtvercový obličej

Pro ženy se čtvercovými náušnicemi jsou vhodné náušnice, které zjemní ostré linie jejich obličeje. Vhodné jsou tedy náušnice kruhy, spirály nebo závěsné náušnice v etno stylu. Můžete nosit také jednoduché a drobné náušnice, tedy cvočky, pecky nebo slzičky. Vyhnout byste se měly náušnicím v geometrických tvarech, jako jsou čtverce, obdélníky nebo trojúhelníky.

Oválný obličej

Majitelky oválného tvaru obličeje si mohou gratulovat, jelikož jim sluší skoro všechny typy náušnic. Můžete si pořídit velmi drobné a malé náušnice, tedy pecky a cvočky, náušnice v geometrických tvarech, oválné a spirálovité náušnice.

Vhodné jsou také náušnice z bílého zlata nebo stříbra ozdobené drahými kameny či perlou. Nebojte se experimentovat. Pozor si dejte pouze na náušnice, které by mohly váš obličej ještě více opticky protáhnout.

Trojúhelníkový obličej

Ženy s trojúhelníkovým tvarem obličeje si mohou vybírat náušnice nejrůznějších tvarů. Vhodné je volit takové náušnice, které se budou směrem dolů rozšiřovat. Volte tedy trojúhelníkové náušnice, velké kapky nebo zdobné závěsy, které dodají vašemu obličeji plnější tvar. Menší a drobnější náušnice budou slušet ženám s kratšími vlasy. Náušnice nevýrazných a fádních tvarů nejsou pro vás ty pravé, proto bude lepší se jim vyhnout.