Tajemství pohodového cestování? Rimowa electronic Tag!

Tajemství pohodového cestování? Rimowa electronic Tag!

Kategorie: Tašky a kabelky

Sponzorované odkazy

Cestování je svoboda, pohoda a poznávání. A čas je toho esencí. Ať už jde o pracovní záležitost, nebo rodinnou dovolenou, odbavení na letišti je věc, jíž se nevyhnete.

A proto je tu Rimowa, která vám to celé zpříjemní. Jak? Svými cestovními pomůckami – konkrétně kufry, s úplně prvním funkčním digitálním řešením pro odbavení zavazadla Rimowa Electronic Tag.

Rimowa tak značně posouvá hranice možností v cestování a způsobu zabalení a zajištění vašich zavazadel při něm. Jak je to možné? Díky integrované elektronické visačce, když můžete své inteligentní zavazadlo odbavit pohodlně z domova, hotelu či po cestě na letiště, jen a pouze pomocí chytrého telefonu a následně kufr v odletové hale bez čekání odevzdat.

Rimowa Electronic Tag

Systém využívá digitální technologii, která je zabudovaná přímo do vybraných modelů kufrů Rimowa. Supluje tak dosud běžné papírové visačky a to sofistikovaným inteligentním datovým modulem, který je součástí kufru. Zobrazené údaje o zavazadle odpovídají jak velikostí, tak i vzhledem dnešním papírovým visačkám.

Jak to funguje?

Přechod z analogových na digitální visačky je tak velmi jednoduchý. A stejně jednoduché je i její používání. Vedle digitální palubní vstupenky obdrží cestující od letecké společnosti také digitální údaje o svém zavazadle. Tyto údaje se jedním kliknutím na chytrém telefonu odešlou přes Bluetooth do zavazadla vybaveného elektronickou visačkou. Přenos trvá jen několik málo vteřin a data se během okamžiku zobrazí na datovém modulu kufru. Takto odbavené zavazadlo lze pak bez čekání odevzdat u některé z částečně nebo plně automatizované přepážky na letišti.

Co je k mání?

Rimowa nabízí kufr vybavený technologií Electronic Tag v sedmi kolekcích:

  • hliníková kolekce Topas, Topas Titanium a Topas Stealth
  • polykarbonátová kolekce Salsa, Salsa Deluxe, Bossa Nova
  • Limbo Displej E Ink Mobius® s elektronickým inkoustem, jenž má oproti LCD displeji několikanásobně vyšší výdrž, je napájen dvěma AAA bateriemi s výdrží až 800 přenosů.

Displej je chráněn pevným sklem, tzv. Gorilla® Glass, jež vyniká svou pevností a odolností vůči poškrábání.

Veškeré důležité údaje jsou chráněny před vlhkem, horkem, zimou, otřesy a vibracemi a nemohou být omylem odtrženy, na rozdíl od papírových visaček.

Novinka Rimowa Electronic Tag byla na trh uvedena počátkem letošního roku s číslovkou 2016, a to s leteckou společností Lufthansa, která je první aerolinií podporující odbavení zavazadla přes svoji aplikaci. Další letecké společnosti se chystají zavést tuto novou technologii v blízké budoucnosti.

Když se řekne Rimowa…

Rimowa se řadí mezi přední světové prémiové značky kufrů z hliníku a high-tech polykarbonátového materiálu. Současně je jedním z mála výrobců cestovních zavazadel, kteří ještě stále vyrábějí své produkty v Německu. Má manufakturu s více než 115letou historií kladoucí důraz na tradici. Již celá desetiletí jsou pro design kufrů charakteristické elegantní a zároveň nezaměnitelné drážky uzpůsobené podle kolekcí. Tradiční společnost s centrálou v Kolíně nad Rýnem distribuuje své výrobky do více než 65 zemí prostřednictvím vybraných partnerů a vlastních prodejen, jejichž počet se neustále zvyšuje.

Zdroj foto: Rimowa

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Rimowa Electronic Tag, cestování, kufry, elektronický systém, papírové visačky, inteligentní datový modul, Bluetooth