Barva roku ultra violet v šatníku – přidáte ji tam, či nikoli?

Barva roku ultra violet v šatníku – přidáte ji tam, či nikoli?

Kategorie: Brýle, Čepice, klobouky, Dámské boty, Dámské oblečení, Dámské šaty, Dámské spodní prádlo, Oblečení – eshopy, Pánské oblečení, Šperky, Svetry, mikiny, Zimní boty, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Barvou roku se pro letošek stala docela hodně výrazná barvička. Ultra violet není žádný jemný a nenápadný odstín, ba právě naopak. Jak s ním naložit ve svém šatníku a zakomponovat do outifů současnosti?

Jako každoročně vyhlašoval institut Pantone novou barvu pro rok 2018 a nikoho moc nepřekvapilo, že po záplavě jemných odstínů a svěží zelené v loňském roce, je na pořadu dne barva výrazná. A taky byl trend předepsán na celách 365 dní, přičemž svojí vitalitou si ultra violet s barvou roku 2017, kterou byla grennery (svěží zelená) nijak nezadá.

Ultra violet je prezentována jako dramatická, excelentní, luxusní, jedinečná a výrazná barva. Taková, která dá náboj nejen odívání, ale i interiéru, exteriéru, bytovému designu, bytovým doplňkům, nádobí a nářadí i dalším kouskům z jiných odvětví, než je oděvní móda a její aktuální trendy.

Jak ji pojmout do svého šatníku?

Máte v podstatě tři možnosti, jak se k letošní barvě – ultra violet postavit. Ty závisí na tom, jak se k této výrazné a jaksi dramatické barvě stavíte. Buď ji moc nemusíte, není to „váš šálek kávy“,nebo ji akceptujete trošku, případně je vám blízká.

A tak je možné vybrat jednu variantu

  • Neřešit aktuální módní barevné trendy a jít si svou vlastní cestou a nosit to, co vám je příjemné a máte odzkoušeno, že vám sluší.
  • Anebo ultra violet přidat decentně jen do oblasti módních doplňků a drobností jako jsou šátky, rukavice, šály, čepice, pásky, kabelky, šperky a bižuterie, spony, atp., přičemž přidat lze i boty v této barvě.
  • A třetí nejvíce výrazná možnost (stejně jako barva roku 2018), je zakomponovat ultra violet do součástí oděvů – a pořídit si sytě fialová trička, šaty, saka, kalhoty, sukně, kabáty, vesty, bundy, atp.

Ultra violet jako provokativní a odvážná barva s jakoby mysticky tajemným nádechem asi nemusí být pro každého. Ale každopádně je to zajímavá volba Institutu Pantone, a postupně během roku uvidíme, jak se nám tato barvička bude prolínat do mnoha sfér a odvětví. Dáte jí pro prostor i u sebe?

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: barva roku, 2018. ultra violet, fialová