Barva roku 2021 v módě? Není jedna, jsou to žlutá se šedou!

Barva roku 2021 v módě? Není jedna, jsou to žlutá se šedou!

Kategorie: Čepice, klobouky, Dámské oblečení, Legíny, Pánské oblečení, Psací potřeby, Šály, rukavice, čepice, Šperky, Svetry, mikiny, Topy, trička, tílka, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Barvami roku 2021 se staly Ultimate Grey a svítící žlutá. Toto spojení barev vynáší do světa sílu, naději, trvalost a optimismus. Spojuje dvě nezávislé barvy, které jsou spolu jedinečné svým působením.

Pantone Color of the Year 2021 jsou jemná a decentní šedá a v protikladu k ní jasná žlutá. Spojení nebývale zajímavé – a pro módní odvětví – látky, oděvy, looky, outfity, módní doplňky i šperky nebo další prvky originální a cool.

Je to spojení tradice a jemnosti s jasností a perspektivou. Klidné a zároveň hřejivé. Dvojka tak bude celým rokem 2021 psát příběh barev, které kladou důraz na emocionalitu, hloubku, pocity s vizí něčeho dobrého, kladného a přátelského. A to svět v pandemickém zápolení potřebuje.

Kontrasty ve spojení

Illuminating Yelow je jasná, veselá a hřejivá žlutá, naplněná slunenčím svitem a optimismem. Oproti tomu Ultimate Grey je klidná, jemná, ale pevná praktická barva. Spolu dávají pevný základ a jasnost.

Pět barevných palet s barvami roku

Pantone vytvořil pět palet barev kombinující barvy roku 2021, přičemž každá paleta vyjadřuje určitou nápadu a emoce. Tyto palety ve svém důsledku ovlivní módu a módní průmysl, stejně jako další mnohá odvětví.

paleta Voliéra

Barva palet Voliéra

Voliéra je živé a radostné seskupení barev symbolizující živé a poutavé bohaté ptačí peří. Ultimate Grey přináší do této pozitivní palety veselých jasů přirozený prvek, který zahrnuje Illuminating Yelow, zatímco kontrast vznešené bílé Cloud Dancer dodává drama.

paleta Osvícení

Paleta Osvícení

Povzbuzující hypnotický prostor, který rozšiřuje naši mysl do jiné dimenze. Mladistvý a budoucí barevný příběh v osvícení stimuluje naši touhu jít za zenit. Spojení Ultimate Grey a Illuminating Yelow je sdružením moudrosti a zkušenosti s naší touhou jít stále vpřed směrem k novým způsobům myšlení a odhalení nových pohledů, zatímco stříbřitě metalický Lead Crystal dodává třpyt měsíčního světla.

paleta Intrika

Barevná paleta Intrika

Intrika je podmanivou směsicí barev a zahrnuje spojení různých vlivů. Je neobvyklá a energicky individualistická, ale zároveň se stává univerzální přitažlivostí. Zvyšuje sezónní výdrž Intriky přidáním pevné a spolehlivé Ultimate Grey a jasně žluté Illuminating, symbol žlutého tónu slunečního světla.

paleta Orbitální

Paleta Orbitální

Horlivost zkoumat mezihvězdné cestování se odráží v Orbitální paletě – paletě plné třpytivých kovových tónů nalezených v hypnotizujících galaxiích vesmíru. Zlatý obraz Luxe Lemon jiskří vitalitou, zatímco Chrome napodobuje zářivý záblesk hvězd.

paleta Slunce a stín

Barevná paleta Slunce a stín

Pružný odstín Ultimate Grey a nadějný odstín Illuminating Yelow dodávají sílu a pozitivitu paletě pozemských odstínů. Nestárnoucí a barevný příběh ve Slunci a stínu přináší příběh primitivní krásy, která nás obklopuje.

Jak používat barvy roku 2021 v módě a outfitech?

Illuminate Yelow přerušovaná nádechem Ultimate Grey, předává poselství slunečního svitu a síly. Skrz šedou Ultimate Grey poskytuje skvělý odrazový bod s osvětlením, které přináší určitý žlutý a zářivý jas prostřednictvím šálu, obuvi, kabelky, šálu, topů. Díky své energické přítomnosti je spojení Ultimate Grey a Illuminating Yelow skvělou kombinací pro aktivní oblečení. Vysoký kontrast pak navyšuje jeho přitažlivost pro svrchní oděvy.

Jak používat barvy roku 2021 v oblasti krásy?

Směs teplých a chladných tónů, kombinující Ultimate Grey a Illuminating Yelow ve vlasech nebo nehtech, činí dramatickou výpověď. Svítící jiskry a třpytky ve spojení s Ultimate Grey v líčení očí dodávají stylu na originalitě.

O Pantone Color Institute

Pantone Color Institute je obchodní jednotka ve společnosti Pantone, která vybírá každoročně Pantone Color of the Year (barvu roku). Někdy nejen jednu, ale rovnou dvě. Pantone tak předpovídá globální trendy barev a radí tím každoročně v módním odvětví a módním světě v oblasti barev.

Zdroj foto: Pantone Color Institute

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Barvy roku 2021, móda, look, styl, doplňky, šperky, krása, žlutá, šedá