V roce 2019 módě vévodí korálová!

V roce 2019 módě vévodí korálová!

Kategorie: Dámské oblečení, Dámské šaty, Hodinky, Legíny, Pánské oblečení, Šály, rukavice, čepice, Šperky, Svetry, mikiny, Tašky a kabelky, Topy, trička, tílka, Zimní boty

Sponzorované odkazy

Jako každoročně již dvacet let Institut Pantone vybírá barvu, která napříč odvětvími bude vévodit všemu. Letos je to oproti loňské výrazné Ultra Violet barvička trochu jemnější – korálová.

Letošní Pantone's Color of the Year je barva 16–1546 Living Coral. Jemná, jaksi něžná, ale přesto pastelově sytá a veskrze pozitivní. Bude ji možno využít ve všech jejích odstínech. Tato barvička letos ovládne nejen svět módy, ale i všechny ostatní odvětví – od průmyslového designu, přes nábytkářský průmysl, bytové zařízení, obaly, grafiku, technologie, elektroniku a mnohé další.

Těžký výběr

Každoroční výběr barvy je pro odborníky Institutu Pantone důkladný a spojený mnoha úvahami i analýzami současných aktuálních trendů. A berou tu v potaz opravdu všechno – vlivy prostředí a médií, také sociální a ekonomické aspekty, vliv světa módy a filmu, anebo i cestování a životní prostředí s přírodou.

Korálová v módě

A tak nás letošním rokem bude provázet barva označená Pantone 16–1546 Living Coral. Je inspirována živým korálem a jeho hravou proměnou a výrazem. Teplý odstín evokuje pohodlí a pozitivitu a v módě je využit v jednoduchých barevných variacích, zajímavých vzorech, strukturách, a dokonce i v monochroma­tickém vzhledu. Přívětivý odstín stín Living Coral vám v looku poskytn výrazný kontrast pro celé další spektrum barev.

Touhle barvičkou zvýrazníte svůj outfit, nebo doladíte tak aby byl vždy cool. Obléknete v korálové barvě sukni, punčocháče, svetřík nebo jen šálku a rukavice? Vše je možné! A navíc krásně a velmi dobře kombinovatelné s jinými barvami. Takže opravdu skvělá barva pro letošek.

Na módní doplňky ideální barva

Ano, na ně je to ideální barva, protože pro povrch vaší kabelky, tašky, psaníčka či kamínek ve šperku je jemně sytá pozitivní korálová to pravé ořechové. Doslova vybízí k oslovení a dotyku. Korálová je barva všech generací napříč věkem a pohlavím. Materiály s textem a příjemnými barvami, jako je Living Coral, mohou využít všichni.

A i když se říká, že je nejvhodnější barvou pro rusovlásky a blondýny, my apelujeme – černovlásky a brunetky nebojte se jí. V jemných detailech nemůže ublížit nikomu.

Zkusíte ji také?

Zdroj foto: Pixabay.com, Pantone.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: barva roku, korálová, Living Koral, Pantone, módní doplňky, oblečení