Šedá je nová černá

Šedá je nová černá

Kategorie: Dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Ještě před dekádou by si nikdo nepomyslel, že tato, po celé generace zatracovaná, barva vejde do obecné obliby. Obýváky plní sedací soupravy ve všech možných odstínech šedé, protože je to barva neutrální a skvěle se s ní kombinují ostatní bary. Ale šedá není skvělou volbou pouze na nábytek. Pomalu, ale jistě se vkrádá do poliček šatních skříní žen po celém světě. Jak s grácií nosit šedou tak, aby podtrhla vaše půvaby, a vy jste v ní nepůsobila jako ona pověstná „šedá myška“?

K šedému kabátu se hodí doplňky v jakékoliv barvěK šedému kabátu se hodí doplňky v jakékoliv barvě

Šedá je odpradávna považována za nudnou, konzervativní variantu. Ale není tomu tak, pokud se snažíte si vytvořit základní šatník, šedá vám bude skvělým pomocníkem. Šedá se hodí k jakékoliv jiné barvě, některé podtrhne, jiné utlumí, ale vždy vypadá skvěle. Je tak skvělou barvou na základní kousky vašeho každodenního šatníku. Šedá je považována za mladší sestru černá a na rozdíl od ní nezvýrazňuje vrásky, navíc si můžete vybrat odstín šedé, která bude ladit s vaší pletí, černá je jen jedna. Dámy, bonus navíc, nezeštíhluje pouze černá, ale i její šedá mladší sestřička.

Dámám šedá sluší

Šedá je sofistikovanou barvou a jistě ji všechny dámy dokáží ocenit, stejně jako béžová se hodí pro všechny kousky šatníku a vždy bude působit jemně a decentně. V kombinaci s fuchsiovou, či červenou zvládne působit i sexy, ale nikdy nebude příliš vulgární.

S jakými barvami kombinovat šedou?

Jednoduše se všemi. Vypadá skvěle v kombinaci s pastelovými barvami, podtrhne úchvatnou něžnost bílé, sytým barvám pomáhá zazářit a s černou vytváří trošku rebelský dojem.

Šedé základy

Pokud chcete mít ve skříni nadčasový šatník, hodící se pro všechny příležitosti, šedá je správná volba. Nikdy nebudete řešit klasický ženský problém zvaný „nemám co na sebe“.

Šedý top

Možná pro některé z vás působí smutně, ale i Jennifer Aniston velmi často obléká jeansy a šedé topy. V kombinaci s barevnou bundičkou, či svetrem vypadá skvěle.

Šedý kabát je na zimu to pravéŠedý kabát je na zimu to pravé

Do chladného počasí

Na podzim a v zimě oceníte bundy, vesty a kabáty v neutrální šedé barvě. Výhodou šedé barvy je, že když ji zkombinujete s šálou, šátkem, čepicí, baretem, či rukavicemi jakékoliv jiné barvy, vždy bude působit dojmem, že máte na sobě zase něco nového. Cardigan v šedé barvě, který se nosí rozepnutý a nechává se volně splývat podél těla, pomáhá zakrýt nějaká ta kila navíc a opticky vás prodlouží.

Šaty

Milujete film „50 odstínů šedi“? Stejně tak budete milovat šaty v šedé barvě. Hodí se na každý den a ke každé příležitosti. Pouzdrové, na ramínka, s rukávy – všechny možné střihy se pro ni hodí.

Šedé kalhoty by měly tvořit základ vašeho šatníkuŠedé kalhoty by měly tvořit základ vašeho šatníku

Šedé kalhoty

Šedé kalhoty vypadají elegantně do práce, i na kávu s kamarádkou. V kombinaci s jeansovou bundou a lehkým bílým topem naopak bude budit dojem nedbalé elegance. Šedé jeansy se zajímavým šisováním, vám pomohou k štíhlejší siluetě, skvěle k nim vypadají barevné boty na podpadku. Například červené, či tmavě modré.

Něžná růžová rozzáří váš obličejNěžná růžová rozzáří váš obličej

Kombinace šedé s růžovou

Šedá a růžová vytváří jemný romantický a klasický vzhled. Pastelová růžová je skvělá barva pro pletený svetr, který můžete kombinovat jak s kalhotami, tak i sukněmi v šedém tónu. Šedý kabát doplněný pudrově růžovým šátkem, anebo šálkou, rozjasní a rozněžní váš obličej a ubere vám pár let.

Tmavší odstíny růžové jsou pro ženy, které vědí, jak zazářitTmavší odstíny růžové jsou pro ženy, které vědí, jak zazářit

V kombinaci s tmavou růžovou, fuchsiovou pomáhá umocnit šedá sytost této barvy, skvěle budou vypadat topy a doplňky v tmavě růžové barvě v kombinaci s šedými kalhotami. Doplňte tento outfit bílou barvou a budete za hvězdu.

Šedá a bílá jsou noblesní kombinacíŠedá a bílá jsou noblesní kombinací

Kombinujte šedou a bílou

Někdy je méně více, dámy toto vědí, a proto volí kombinaci bílé a šedé. Vedle šedé působí bílá více něžně, žensky, nevinně a dokonale feminím dojmem. V mužích vzbuzuje tato kombinace touhu vás hýčkat a ochraňovat.

Zelená a šedá působí tajemněZelená a šedá působí tajemně

Kombinace šedé se zelenou

Světle šedá a tmavě zelená z vás udělá jezerní královnu. Odstíny smaragdové barvy září noblesou a tajemnem. Mátová s šedou působí čistě a křehce.

Červená pomůže šedé zazářitČervená pomůže šedé zazářit

Červená a šedá

Šedá lze také použít jako perfektní neutrální podklad pro červenou barvu, skvěle působí v zimě, například spojení šedého kabátu a červených doplňků. Pro více tlumený, ale stylovější vzhled, zvolte tmavou bordó a odstíny burgundského vína.

Inspirujte se vévodkyní Kate a kombinujte šedou s modrouInspirujte se vévodkyní Kate a kombinujte šedou s modrou

Kombinujte šedou a modrou

Další ohromující kombinací je kobaltová modř a šedá. Modrá tak vynikne a působí přímo královsky. I vévodkyně Kate tyto barvy ráda nosí a ta je, jak známo, mistryní stylu.

Černá dělá z šedé tak trochu rebelkuČerná dělá z šedé tak trochu rebelku

Sponzorované odkazy