Experimentujte s podzimní módou!

Experimentujte s podzimní módou!

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Zažijte podzim jinak! Buďte odvážná, nápaditá a nebojte se experimentovat. Podzim není jen období neustálého otravného vrstvení oblečení nudných barev za hlavním účelem – zahřát se.

Módní značky letos opět přišly s originálními trendy, které by neměly chybět ani ve vašem šatníku. Inspiraci můžete hledat například ve Fashion Arena Prague Outlet, která ve svých obchodech nabízí stylové kabáty a bundy, modely inspirované zvířecími vzory a nadčasové doplňky.

Zebra, leopard či krokodýl?

Zvířecí vzory se v módním světě objevují opakovaně, a přesto stále vyvolávají diskuzi a rozporuplné názory. Pro některé jsou synonymem vysokého sebevědomí, luxusu a vytříbeného stylu, pro jiné nevkusnou provokací. Například ikonický leopardí motiv zásadně vstupuje na scénu již ve 20. letech minulého století a býval spojován s nově nabytou nezávislostí žen. Po vzoru hollywoodských hvězd, jakou byla například slavná herečka Joan Crawford nebo Marian Nixon, si ženy hojně pořizovaly oblečení inspirované právě leopardem. Nositelka takového kousku se ihned společensky zařadila mezi femme fatale té doby. Jeden z prvních módních velikánů, který pak zvířecí motivy úspěšně zařadil do kolekce byl na jaře 1947 Christian Di­or.

Poslední trendy opět tomuto fenoménu přejí a mnoho značek zvířecí motiv vyhledává. Ač se může zdát, že zebra nebo imitace krokodýlí kůže ve vašem šatníků nemá prostor, nenechte se mýlit. Stačí pouze správně kombinovat. Pokud nejste zastánkyně velkých experimentů, vyzkoušejte alespoň jeden výrazný doplněk, který kombinujte s minimalistickým jednobarevným outfitem. Například jednoduché černé šaty nebo overal nápaditě doplníte kabelkou nebo polokozačkami zvířecího vzoru. Vyvarujte se hromadné kombinaci více vzorů nebo různých barevných variant motivů.

Vrstvěte stylově!

V pokročilém období podzimu jsme nuceni oblečení více vrstvit. Svůj styl však můžete ukázat i za chladného počasí. Už dávno se nemusíte spokojit sice s nevzhledným, ale za to teplým kabátem. Právě proto, že většinu svého stylového šatníku schováte pod horní svršky, měla byste jejich výběru věnovat pozornost.

Kabáty dnes naleznete v nejrůznějších střizích, barvách a materiálech, se kterými si lze hrát. Pokud si pořizujete pouze jeden model, který má být co nejuniverzálnější, jděte po jednoduchosti. Vybírejte nadčasový vzhled kabátu spíše neutrální barvy jako je černá, tmavě modrá, hnědá nebo béžová s jedno nebo dvouřadovým zapínáním. Obecně při zkoušení dohlédněte na to, aby ramenní švy přesně kopírovaly kraj vašich ramen a rukávy lehce přesahovaly okraj rukávu spodního svetru či košile.

Chcete-li si kabátů dopřát více, pusťte se do experimentování. Volte osobité střihy, pestré barvy nebo populární kostkované či abstraktní vzory. V kombinaci se zajímavými svetry a roláky můžete také zařadit stylové teplé vesty bez ramen nebo kratší kabátky se tříčtvrtečními rukávy. K těm volte svetr s ozdobenými rukávy, který outfit příjemně oživí. U svršku obecně byste měli pečlivě vybírat materiál oblečení, aby zastal i funkci spolehlivé ochrany před chladným počasím.

Nejteplejšími materiály používanými k výrobě kabátů jsou především ovčí vlna nebo kašmír. Nespokojte se pouze s informací, že kabát vlnu obsahuje, vždy si prohlédněte cedulku s druhem a podílem vlny. Například 8 % vlny vás nezahřeje, ani když je takový kabát označen velkou ukřičenou visačkou „Contains wool“. Hledejte kabáty nejméně se 70 % vlny, čím vyšší podíl, tím lépe pro vás.

A něco pro pány

Pánové by se letos měli zaměřit na barvy. Hitem je podzimní královna barev – hnědá ve všech svých odstínech. Nuda, říkáte si? Pozor není hnědá jako hnědá. Na pánské kolekce útočí například temně cihlová, kaštanová, pálená umbra nebo pálená siena, které jsou příbuzné spíše k rezavě hnědé. Vedle ovšem nešlápnete ani volbou nestárnoucí klasiky kávové hnědé či mahagonové a čokoládové. Čert aby se v tom vyznal?

Nenechte se znervóznit, jednoduše oblečením používající škálu hnědých barev nemůžete nic zkazit. Je úžasně variabilní a skvěle ji doplníte jakýmkoliv jiným odstínem. Přesvědčte se sami, jak jeden cihlový svetr jednoduše zkombinujete pro volnočasový vzhled se zelenou ležérní bundou. A obdobně tentýž svetr unese kombinaci s elegantnějším modrým sakem. Jednoduché a efektivní!

Zdroj foto: Fashion Arena Prague Outlet

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Tipy na podzimní looky, pánská móda, dámská móda, pánské oblečení, dámské oblečení,