Pantone rozhodl a barvě pro rok 2020: je to klasická modrá

Pantone rozhodl a barvě pro rok 2020: je to klasická modrá

Kategorie: Brýle, Čepice, klobouky, Dámské oblečení, Pánské oblečení, Šály, rukavice, čepice, Topy, trička, tílka, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Jako každý rok se pořádal „hon“ na novou barvu pro nadcházející rok s číslovkou 2020. Odborníci z Pantone Color Institute vždy důkladně zvažují veškeré aspekty, než barvu roku vyhlásí.

Více než 10 milionů návrhářů a výrobců po celém světě se spoléhá na produkty a služby Pantone, které pomáhají definovat, komunikovat a ovládat barvy od inspirace po realizaci. A proto je každoročně pro svět rozhodnutí Pantone Insntitutu ohledně barvy roku velmi důležité. Od něj se totiž odvíjí další design, módní trendy a styly. Barva je v nich nejpodstatnějším artiklem. A v roce 2020 to bude klasická modrá alias Classic Blue.

Pantone 19–4052 Classic Blue

Klasická modrá je barva, která nás bude provázet celým rokem 2020. Je to krásný a nadčasový modrý odstín, elegantní svou jednoduchostí. Má uklidňující vlastnosti a připomíná oblohu za soumraku. Classic Blue nabízí příslib ochrany a přináší lidskému duchu pocit klidu a míru.

Je to sytá a sebevědomá barva, která nás povzbuzuje k tomu, abychom se dívali za clonu samozřejmého a snažili se rozšířit své vědomí a myšlení. Klasická modrá je tedy barva hloubky ducha a kvalitní komunikace.

Klasická modrá v módním světě

Tato barva se stane sebevědomým modrým odstínem, plným elegance, a přitom jednoduchosti a minimalismu. Trvalá a vytrvalá barva, která dominuje tak nějak nenápadně a přitom příjemně.

paleta barev Přemítánípaleta barev Přemítání

Tradiční a klasický odstín, který je zároveň vysoce moderní a všestranný v kombinování módy – textilií, střihů, doplňků a prvků ve světě módy. Classic Blue získává zřetelné vzhledy prostřednictvím aplikování na různé jemné i hrubší textilie a oděvní materiály, nebo textury. Ty mohou být od jemných matných odstínů až po metalické a třpytivé.

paleta barev Snorkelpaleta barev Snorkel

K mání je až pět barevných palet s Blue Classic

Klasickou modrou můžete kombinovat až v pěti různých barevných paletách odstínů, kde je vždy základem Classic Blue a přidány k ní další odstíny jiných barev.

paleta barev Pouštní soumrakpaleta barev Pouštní soumrak

Jaké barevné kombinace můžete zkusit?

  • Kombinace zvaná Přemítání: Zamyšlená a meditativní směs, s Classic Blue obklopenou paletou chladných blues a řadou teplých a uklidňujících odstínů.
  • Kombinace barev Snorkel: Okouzlující mix barev, kde jsou ke klasické modré přidány černá a bílá, čímž je vytvořen krásný kontrast.
  • Kombinace Pouštní soumrak: Klasická modrá vycházející z večerní oblohy s elegantním třpytem dalších odstínů oblohy, které všechny má soumrak v poušti.
paleta barev Exotické chutěpaleta barev Exotické chutě
  • Kombinace Exotické chutě: Tato paleta vzdává hold potravinám v modré barvě, které jsou plné antokyanů a proto zdravé. V kombinaci s kořením jsou zde vyjádřeny netradiční a exotické chuti.
  • Barva palet Netradiční: Poslední pátá paleta barev je opravdu netradiční. Klasická modrá je zde základem, k níž jsou přiřazeny překvapující a jedinečné barevní směsi.
paleta barev Netradičnípaleta barev Netradiční

Zdroj foto: Pantone.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Pantone 19-4052 Classic Blue, klasocká modrá, barva roku 2020, módna, textil, oděvy.