Tip na dárek: Merch vždy potěší!

Tip na dárek: Merch vždy potěší!

Kategorie: Dámské oblečení, Pánské oblečení, Značkové oblečení

Sponzorované odkazy

Při promýšlení dárků pro své blízké jistě berete v potaz i jejich záliby a hobby. Věděli jste, že oblíbené značky, kapely, labely či sportovci mají své oblíbené zboží, tedy merchy? A takový merch potěší obdarovaného dvojnásob – je to praktická věc a zároveň oblíbená značka, sportovec, hvězda, či kapela.

Urban Classics Eminem Slim Shady

Černé pánské tričko s krátkými rukávy od značky Urban Classics s barevným motivem zpěváka Eminem na hrudi za 720 Kč.

Merch je, když….

Význam slova merch pochází z anglického pojmu „merchandise“. V překladu znamená zboží, či obchodování. Merch tedy jsou reklamní předměty (boty, tenisky, trička, mikiny, čepice, kšiltovky, hrnky, klíčenky atp.), které fanoušci kupují, aby dali najevo náklonnost určité značce nebo umělci.

Urban Classics Gucci Mane Victory

Černé pánské tričko s krátkými rukávy od značky Urban Classics s černobílým motivem Gucci Mane na hrudi za 550 Kč.

Merch není žádná novinka

Mnozí toto označení dosud neznají, i když nejde o žádnou novinku. Vezměte si třeba devadesátá léta. Kdo neměl tričko nebo mikinu s potiskem svého oblíbence jako byli například Nike, Puma, kapela Nazareth a Queen, nebo Ozzy Osbourne, či Reebook jako by ani nebyl. Patří sem ale široká škála dalších značek, kapel, celebrit i labelů a dnes i youtuberů či followerů. Ukázat světu, že toto je váš oblíbenec, byla tedy silná kdysi, stejně jako dnes.

Urban Classics 2Pac Prayer

Bílé pánské tričko s krátkými rukávy od značky Urban Classics s černobílým motivem 2Pac Prayer na přední části za 690 Kč.

Merch je stále aktuální

Kdysi to byla většinou trička a tenisky. Dnes je to celá škála oblečení – tenisky, boty, trička, mikina, kšiltovky, čepice, vesty, prostě obléci se lze merchem od hlavy až k patě. A v době, kdy desky a cédéča upadají a zájem o ně je spíše malý než větší, je takto možno ukázat, co se vám (nebo obdarovanému) líbí. Víte-li tedy, co vaši blízcí mají rádi, je už jen krůček k tomu najít pro ně vhodný dárek, respektive merch.

F*CK THEM Smiley Hoodie

Černá pánská mikina s kapucí a klokaní kapsou od značky F*CK THEM s barevnými motivy na hrudi, zádech a rukávech za 1 399 Kč.

Merch z e-shopu Queens

E-shop Queens se streetwear módou a botami to ví, a tak má v obchůdku i rubriku Merch. A merchy můžete v našem dnešním článku vybírat. Jsou to samé cool kousky. Najdete zde merchy Eminem, Gucci Mane, 2Pac Prayer, F*CK Them, nebo třeba jejich vlastní Queens Merch.

Queens Pablo Penguin Sticker Pack

Sada barevných samolepek od labelu Queens, které vytvořil umělec Pablo Penguin za 99 Kč.

Vyberete si i vy? Pokud ne, mrkněte na Queens.cz na další merchy.

  • Zdroj foto: Queens
  • Úvodní foto: Queens Basic Hoodie, nadčasová mikina za 1 599 Kč
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy



Štítky: Tip, dárek, Vánoce, Merch, značka, kapela, osoba, label, youtiber, follover