Kontaktní čočky: Skvělé řešení pro každého

Kontaktní čočky: Skvělé řešení pro každého

Kategorie: Dámské oblečení, Šperky

První letní měsíc máme už bezmála za sebou, avšak další dva až tři nás ještě čekají. Léto je obdobím volna, klidu a odpočinku, ale také zábavy a poznávání nových věcí. Ve všech případech je nezbytné, abychom se u toho cítili dobře a pohodlně. Pokud trpíme potížemi souvisejícími se zrakem, je nezbytné veškeré nedostatky s tímto spojené odstranit. Jestliže ve vašem případě nejsou dioptrické brýle tím pravým anebo se bez nich rádi obejdete či jen máte občas chuť si vyjít „jen tak“, potom existuje jednoduché, léty osvědčené řešení, které spočívá v nošení kontaktních čoček.

Kontaktní čočky – jak na ně?

Kontaktní čočky jsou nezbytným doplňkem milionů lidí po celém světě, přičemž jejich užitek samozřejmě neplyne pouze z jejich praktické funkce, ale mají také určitý estetický význam. To už ovšem záleží na vás. My vám pouze pomůžeme zprostředkovat několik základních pravidel, kterými byste se měli při vybírání kontaktních čoček řídit. Kontaktní čočky obecně nosíme po lékařském vyšetření, na základě jeho diagnózy pak volíme kontaktní čočky podle případných očních vad. Jedná se například o nemoc zakulacené rohovky, kdy vidíme rozmazaně buďto po stranách vertikály anebo horizontály. Řešením jsou torické čočky, jež tuto záležitost umožňují odstranit.

Čočky můžeme vybírat podle značky. Pravdou je, že na trhu existuje množství různých typů a druhů kontaktních čoček, avšak některé patří mezi ty prověřené. Jsou jimi například kontaktní čočky Johnson and Johnson, kontaktní čočky Ciba Vision či kontaktní čočky Cooper Vision.. V neposlední řadě je možné podmínit volbu kontaktních čoček jejich délkou nošení. Jednodenní kontaktní čočky jsou výbornou variantou pro ty, kteří se nechtějí příliš starat o své čočky, ale upřednostňují bezpečí. Měsíční kontaktní čočky pochopitelně nejsou o nic méně bezpečné, třebaže jejich údržba je náročnější, zato však jejich nošení pohodlnější. Není třeba každý den otevírat příslušné balení.

zdroj: http://www.profi-oci.cz/
foto: Stockbyte / Thinkstock

Štítky: čočky, kontaktní čočky, torické čočky, kontaktní čočky Johnson and Johnson, kontaktní čočky Ciba Vision, kontaktní čočky Cooper Vision